Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Στόχος βανδαλισμού το Μουσείο Μπενάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στόχος βανδαλισμού το Μουσείο Μπενάκη

Mετά το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο παρατηρήθηκε και νέο κρούσμα κακόβουλης ενέργειας, αυτήν τη φορά στο Μουσείο Μπενάκη, με «διαφανή λιπαρή ουσία που εντοπίστηκε κυρίως σε βάσεις και πλαίσια, ενώ σε δύο αντικείμενα της συλλογής εντοπίστηκαν ίχνη της ίδιας ουσίας, χωρίς να έχει προκληθεί φθορά» σύμφωνα με το Μουσείο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Μουσείου Μπενάκη:

«Την Κυριακή 26 Αυγούστου 2018 διαπιστώθηκαν ίχνη άοσμης και διαφανούς λιπαρής ουσίας σε σημεία του Μουσείου Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού. Προκλήθηκαν από δύο άτομα, όπως σε πρόσφατη συναφή περίπτωση, τα οποία καταγράφηκαν από τις κάμερες του συστήματος ασφαλείας του Μουσείου. Τα ίχνη εντοπίστηκαν κυρίως σε βάσεις και πλαίσια, ήσαν αναστρέψιμα και έχουν ήδη καθαριστεί. Σε δύο αντικείμενα της συλλογής εντοπίστηκαν ίχνη της ίδιας ουσίας, χωρίς να έχει προκληθεί φθορά.

Η διοίκηση του Μουσείου Μπενάκη γνωστοποίησε το περιστατικό στην Ελληνική Αστυνομία και στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, φορείς με τους οποίους βρίσκεται σε στενή συνεργασία για τον εντοπισμό των δραστών και την πρόληψη παρόμοιων περιστατικών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL