Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

«Κλικ! στο ωραίο» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Eurokinissi

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων, (18 Μαΐου), το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχει με τη δράση «Κλικ! στο ωραίο». 

«Καθώς περιηγείστε στις αίθουσες του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου σίγουρα κάποια εκθέματα σας κάνουν να σταθείτε μπροστά τους θαυμάζοντας την ομορφιά τους. Τι είναι αυτό που προκαλεί τον θαυμασμό μας και πώς ορίζουμε το ωραίο, σύμφωνα με τα προσωπικά μας κριτήρια; Με αφορμή τη νέα περιοδική έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου "Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου" που εγκαινιάζεται στις 21 Μαΐου, στείλτε μας μία φωτογραφία με ένα έκθεμα του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που σας αρέσει, γράφοντας μερικές σύντομες φράσεις για τους λόγους που σας συγκίνησε η ομορφιά του. Επιλογή από τις συμμετοχές που θα αποσταλούν, θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα και το Facebook του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου», αναφέρουν οι διοργανωτές.

Η αποστολή των συμμετοχών θα γίνεται μεταξύ 30 Απριλίου και 18 Μαϊου στην ηλεκτρονική διεύθυνση predu.eam@culture.gr, με αναγραφή στο θέμα «Κλικ! στο ωραίο». Τύπος φωτογραφικού αρχείου: jpeg, μέγεθος έως 1 ΜΒ, ανάλυση 150 dpi.

Επιπλέον, την Παρασκευή 25 Μαϊου, στις 17:30, θα προσφερθεί από αρχαιολόγο του Μουσείου παρουσίαση της νέας περιοδικής έκθεσης «Οι αμέτρητες όψεις του ωραίου» στους πρώτους 30 που θα αποστείλουν τη συμμετοχή τους στη διαδικτυακή δράση.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να περιηγηθούν στα εκθέματα που οι ίδιοι διάλεξαν, όπου εκτός από τις αρχαιολογικές πληροφορίες που θα τους παρουσιαστούν, θα έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν κι εκείνοι για όσα τους εντυπωσίασαν στα επιλεχθέντα αντικείμενα.

Η είσοδος στο Μουσείο είναι ελεύθερη στις 18 Μαϊου. Ελεύθερη είναι και η συμμετοχή στην περιήγηση με σειρά προτεραιότητας (οι συμμετέχοντες θα ειδοποιηθούν από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο με βάση τη σειρά συμμετοχών τους στη διαδικτυακή δράση).

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ν.Δ. όπως VMRO

Δυο μύθοι διακινούνται από τους επαγγελματίες πατριώτες και στην πλευρά του Αξιού και στην πλευρά του Βαρδάρη. Ο μύθος της προδοσίας κι ο μύθος της ταπείνωσης. Λένε οι εθνικιστές του VMRO στη...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο