Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.3°C25.8°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.2°C24.8°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.4°C22.6°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
24 °C
21.0°C24.9°C
5 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.3°C25.2°C
2 BF 40%
Χωρίς προβλήματα τα γυρίσματα στο Σούνιο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χωρίς προβλήματα τα γυρίσματα στο Σούνιο

Χωρίς προβλήματα είτε στον αρχαιολογικό χώρο είτε στους επισκέπτες για τους οποίους η πρόσβαση ήταν εφικτή, πραγματοποιήθηκαν χθες τα γυρίσματα της σειράς "Μικρή τυμπανίστρια" του BBC, ναό του Σουνίου. "Δεν υπήρξε κανένα απρόοπτο, όλα έγιναν όπως προέβλεπε η υπουργική απόφαση μετά τη γνωμοδότηση του ΚΑΣ" μας λέει η Ελένη Ανδρίκου, προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής, συμπληρώνοντας ότι "ο αρχαιολογικός χώρος παρέμεινε ανοιχτός στη διάρκεια των γυρισμάτων, χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στους επισκέπτες, που ήταν ενημερωμένοι από την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, η οποία είχε τοιχοκολληθεί από την Τετάρτη και στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου και είχε σταλεί έγκαιρα σε όλους τους τουριστικούς φορείς". Άλλωστε, σύμφωνα με την έφορο, ο μεγάλος όγκος των επισκεπτών, κατά κανόνα φτάνει στο Σούνιο από το μεσημέρι και μετά. Παράλληλα, και η εταιρεία παραγωγής είχε φροντίσει, με πινακίδες σήμανσης στην είσοδο του χώρου, να ενημερώνει τους επισκέπτες ότι πραγματοποιούνταν γυρίσματα, ευχαριστώντας τους "για την υπομονή και τη συνεργασία".

Τα γυρίσματα της σειράς, η οποία θα προβληθεί σε 80 τηλεοπτικά δίκτυα σε όλο τον κόσμο, τελείωσαν γύρω στις 12.30 το μεσημέρι και λίγο μετά τη 1 μ.μ. είχε ολοκληρωθεί η απομάκρυνση του εξοπλισμού. Ο αρχαιολογικός χώρος μπήκε ξανά στην συνήθη καθημερινότητα και παρέμεινε ανοιχτός μέχρι τη δύση του ηλίου, όπως προβλέπεται από το θερινό ωράριο λειτουργίας.

Από νωρίς το πρωί έφτασαν στο Ναό του Ποσειδώνα οι συντελεστές της "Μικρής τυμπανίστριας" που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Τζον Λε Καρέ , η οποία είχε απασχολήσει έντονα την κοινή γνώμη μετά την αρχική άρνηση του ΚΑΣ να δοθεί άδεια στην εταιρεία παραγωγής για ολοήμερη κινηματογράφηση, από τις 7 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα, στον αρχαιολογικό χώρο, καθώς ο μεγάλος αριθμός προσώπων και ο βαρύς εξοπλισμός θα δυσχέραιναν τη λειτουργία του αρχαιολογικού χώρου σε μια περίοδο αιχμής, κατά την οποία δέχεται καθημερινά περί τους χίλιους επισκέπτες. Η υπαναχώρηση της εταιρείας με νέο αίτημα προς το ΚΑΣ για πραγματοποίηση των γυρισμάτων μόνο στη διάρκεια του πρωινού (7 π.μ. - 1 μ.μ.) έφερε τη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου και τη διευθέτηση του ζητήματος.

Στο Σούνιο βρέθηκε από νωρίς χθες το πρωί και ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, ο οποίος δήλωσε στην ΕΡΤ ότι "πρόκειται για τον καλύτερο τρόπο προβολής της χώρας". Επισήμανε μάλιστα ότι "το υπουργείο Πολιτισμού έχει ήδη εκπονήσει ένα σχέδιο νόμου που θα εξομαλύνει και θα απλοποιεί τις κινηματογραφικές διαδικασίες για την παραγωγή υλικού μέσα σε αρχαιολογικούς χώρους. Σύντομα η Ελλάδα θα είναι ένας film friendly προορισμός. Ένα σταθερό θεσμικό πλαίσιο που θα αφορά την κινηματογράφηση στους αρχαιολογικούς χώρους μπορεί να φέρει επενδύσεις και έσοδα για την ανάδειξη και την προστασία τους".

Στον ίδιο χώρο προγραμματίζεται άμεσα να γυριστεί και μια μεγάλη κινεζική παραγωγή, μετά τη θετική γνωμοδότηση του ΚΑΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL