Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αμφίπολη: Στα τέλη Οκτωβρίου υποβάλλεται η πρόταση για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ

Αυτό έγινε γνωστό σήμερα, μετά τη νέα επίσκεψη στελεχών του υπουργείου Πολιτισμού και της επιτελικής αρχής του που ασχολείται με το ΕΣΠΑ

Η πρόταση για την ένταξη του έργου της Αμφίπολης στο ΕΣΠΑ, αναμένεται να υποβληθεί στα τέλη Οκτωβρίου, όπως εκτιμά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Αυτό έγινε γνωστό σήμερα, μετά τη νέα επίσκεψη στελεχών του υπουργείου Πολιτισμού και της επιτελικής αρχής του που ασχολείται με το ΕΣΠΑ, στη διαχειριστική αρχή του προγράμματος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια προσκομίστηκαν από τις υπηρεσίες του υπουργείου τα κείμενα και οι μελέτες που απαιτούνται για την ένταξη του έργου και πλέον υπολογίζεται ότι μετά την κατάθεση κάποιων συμπληρωματικών στοιχείων η επίσημη υποβολή της πρότασης θα γίνει στα τέλη Οκτωβρίου ώστε να ενταχθεί το έργο. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και διευκρινίστηκαν αρκετά από τα ζητήματα που αφορούσαν την πρόταση.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του Ιουλίου η Περιφέρεια επέστρεψε για διορθώσεις στο υπουργείο Πολιτισμού το τεχνικό δελτίο που αφορούσε την ένταξη του έργου για την Αμφίπολη στο ΕΣΠΑ. Στις αρχές Αυγούστου στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού επισκέφθηκαν τη Θεσσαλονίκη για να λυθούν τα ζητήματα που προέκυψαν.

Σημειώνεται ότι ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, έχει δεσμευτεί ότι το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ θα διατεθεί μέσω του ΕΣΠΑ αποκλειστικά για παρεμβάσεις στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Νέα εποχή, νέα καθήκοντα

Όταν τον Ιανουάριο του 2015 η κυβέρνηση της Αριστεράς αναλάμβανε τη διακυβέρνηση, γνώριζε ότι Σαμαράς και Βενιζέλος (μαζί με τμήματα της ευρωπαϊκής Δεξιάς) είχαν σχεδιάσει αριστερή παρένθεση -δεν...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο