Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Οι "Οδύσσειες" ταξιδεύουν...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι "Οδύσσειες" ταξιδεύουν...

Ο Ποσειδώνας της Λιβαδόστρας, ο Οδυσσέας των Αντικυθήρων, η Μυκηναία, Το φιλί από θραύσμα της ερυθρόμορφης κύλικας που βρέθηκε στις επιχώσεις των ανασκαφών της Ακρόπολης, ο Αθηναίος Έφηβος και Διαδούμενος που αποτυπώνονται στην αναμνηστική σειρά των έξι γραμματοσήμων, συμβολή των ΕΛΤΑ για τα 150 χρόνια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που παρουσιάστηκαν χθες στη λιτή εκδήλωση στου χώρους του, αναλαμβάνουν να διαδώσουν στα πέρατα του κόσμου το διαχρονικό αφήγημα της επετειακής έκθεσης "Οδύσσειες". Το μακρύ χρονικό του δοκιμαζόμενου ανθρώπου, τον αδιάκοπο αγώνα του να τιθασέψει το περιβάλλον, να γνωρίσει νέους τόπους, να πλουτίσει τους ορίζοντές του, να δημιουργήσει πολιτείες ευνομούμενες και να αντιπαλέψει τη φθαρτότητα της ύπαρξής του με τη βοήθεια του έρωτα και της δημιουργικής πράξης.

Στοιχεία τα οποία επισήμανε και η διευθύντρια του ΕΑΜ Μαρία Λαγογιάννη εξιστορώντας συνοπτικά την υπεραιωνόβια περιπετειώδη διαδρομή του Μουσείου και τη φιλοσοφία της επιλογής των αρχαιοτήτων που απεικονίζονται στη σειρά.

Την εκδήλωση της παρουσίασης προλόγισε η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού δρ Μαρία Ανδρεαδάκη - Βλαζάκη και για τη συνέργεια εκ μέρους των Ελληνικών Ταχυδρομείων μίλησε η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των ΕΛ.ΤΑ. Ευφροσύνη Σταυράκη. Επίσης παρουσιάστηκε η πεντάλεπτη ταινία που ετοίμασαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία για την προώθηση της αναμνηστικής σειράς, η οποία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην προσφορά και τη σημασία του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL