Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.5°C26.6°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
20.2°C25.3°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C22.1°C
3 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
22 °C
19.8°C23.8°C
5 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
3 BF 36%
Στο Ευπαλίνειο Υδραγωγείο Σάμου η Λ. Κονιόρδου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στο Ευπαλίνειο Υδραγωγείο Σάμου η Λ. Κονιόρδου

Ένα μεγαλειώδες τεχνικό επίτευγμα του 6ου π.Χ. αιώνα, που περιλαμβάνεται στον κατάλογο της Unesco με τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το Ευπαλίνειο Υδραγωγείο στο Πυθαγόρειο της Σάμου, επισκέφθηκε χθες η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου με αφορμή την παράδοση του έργου μετά την αποκατάσταση, συντήρηση και ανάδειξή του από τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων. Η έναρξη λειτουργίας του αρχαιολογικού χώρου θα πραγματοποιηθεί το προσεχές χρονικό διάστημα.

Η υπουργός διέσχισε το μήκους 1.036 μέτρων αμφίστομο όρυγμα ώστε να αποκτήσει μία πληρέστερη εικόνα και επισκέφτηκε τις πηγές, τον αγωγό και τη δεξαμενή του Υδραγωγείου.

Με την άφιξή της στο νησί, η κ. Κονιόρδου, συνοδευόμενη από τον βουλευτή Σάμου Δημήτρη Σεβαστάκη, συναντήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Πυθαγορείου με εκπροσώπους της ΔΑΑΜ και ΕΦΑ Σάμου - Ικαρίας και ενημερώθηκε για τις πρόσφατες εργασίες στο Υδραγωγείο, η ανάδειξη του οποίου αναμένεται να προσελκύσει μεγάλο αριθμό πολιτιστικού τουρισμού. Ενημερώθηκε επίσης για τις δυνατότητες άρτιας διαχείρισης και λειτουργίας του μνημείου.

Η παραμονή της υπουργού έκλεισε με ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο του Ηραίου.

Την κ. Κονιόρδου συνόδευε τεχνικό κλιμάκιο του υπουργείου, που αποτελούσαν οι: Δημοσθένης Σβολόπουλος, προϊστάμενος της ΔΑΑΜ, Αθανάσιος Κάλφας, προϊστάμενος τμήματος έργων της ΔΑΑΜ, Βασίλης Σούλης, αρχιτέκτονας της ΔΑΑΜ, Αλέξανδρος Λαγόπουλος, αρχιτέκτονας-συνεργάτης στο γραφείου υπουργού. Επίσης έδωσαν το “παρόν” ο Παναγιώτης Χατζηδάκης, προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σάμου - Ικαρίας, και μέλη της ανάδοχου εταιρείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL