Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
"Telegraph": Στα καλύτερα του κόσμου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Telegraph": Στα καλύτερα του κόσμου

Μεταξύ των μουσείων που αξίζει να επισκεφθεί κανείς όσο ζει είναι, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας "Telegraph", τα Μουσεία Ακρόπολης και Μπενάκη της οδού Κουμπάρη. Το δημοσίευμα, αφού αναφέρεται στον σχεδιασμό του Μουσείου της Ακρόπολης από τον Μπερνάρ Τσουμί, κάνει λόγο για τα εκθέματα της αρχαϊκής και κλασικής περιόδου, την αίθουσα του Παρθενώνα, τη ζωφόρο και τα γλυπτά και δεν παραλείπει να θυμίσει το πάγιο αίτημα της Ελλάδας σχετικά με την επιστροφή τους.

«Οι Έλληνες τα θέλουν πίσω εδώ και δεκαετίες και ελπίζουν ότι αυτή η κραυγαλέα παρουσίαση θα πείσει τελικά τους Βρετανούς να τα επιστρέψουν» αναφέρει με όχι και τόσο κολακευτικά σχόλια το δημοσίευμα.

Στην παρουσίαση για το Μουσείο Μπενάκη αναφέρεται στα εκθέματά του κάνοντας ειδική μνεία στον Θησαυρό της Θεσσαλίας, αλλά και σε ξυλόγλυπτα κοζανίτικα δωμάτια του 18ου αιώνα, χωρίς να ξεχνά και το καφέ στην ταράτσα.

Στο δημοσίευμα γίνεται επίσης λόγος σε μουσεία που αξίζει να επισκεφθεί κανείς στον κόσμο, όπως το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στη Νέα Υόρκη, το Λούβρο, το Πράδο στη Μαδρίτη, το Μουσείο Βικτώρια και Άλμπερτ στο Λονδίνο, το Μουσείο Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ, το Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη και πολλά άλλα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL