Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.2°C24.7°C
3 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
14.8°C19.6°C
3 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.4°C18.0°C
5 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C20.9°C
0 BF 43%
ΣΕΑ: Καθυστερεί η οριοθέτηση αρχαιολογικού χώρου του Ελληνικού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΕΑ: Καθυστερεί η οριοθέτηση αρχαιολογικού χώρου του Ελληνικού

Με μια σκληρή ανακοίνωση ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων στηλιτεύει την “καθυστέρηση που παρατηρείται στην εισαγωγή προς συζήτηση στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο της πρότασης για την οριοθέτηση αρχαιολογικού χώρου στην περιοχή των Δήμων Αλίμου και Ελληνικού - Αργυρούπολης, στην έκταση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, μία διαδικασία που θα έπρεπε να έχει ήδη ολοκληρωθεί”, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων υπογραμμίζει πως “οι παρατηρούμενες καθυστερήσεις στο Ελληνικό υπονομεύουν τελικά την ίδια την επένδυση, που φέρεται να διάκειται εχθρικά προς την πολιτιστική κληρονομιά, και τον ίδιο τον επενδυτή, που εμφανίζεται να παρεμβαίνει επιδιώκοντας την άρση της ισονομίας και την εξαίρεσή του από την εφαρμογή του νόμου. Κάτι τέτοιο, ασφαλώς, δεν μπορεί να είναι αποδεκτό”.

Ο Σύλλογος επισημαίνει για πολλοστή φορά ότι “η κήρυξη - οριοθέτηση ενός αρχαιολογικού χώρου δεν καθιστά εκ των προτέρων τη σχετική έκταση αδόμητη”. Προσθέτει μάλιστα πως κάτι τέτοιο “αποτελεί μία διοικητική ενέργεια που οργανώνει με διαφανή τρόπο τους αρχαιολογικούς χώρους της επικράτειας και θεσπίζει μια τυποποιημένη διαδικασία προστασίας τους μέσω του ελέγχου των εκτελούμενων έργων. Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων αναμένει την υλοποίηση των αυτονόητων, που δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο από την τήρηση του νόμου” καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL