Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Το Υπ. Πολιτισμού και Αθλητισμού και η αρχαιολογική κοινότητα αποχαιρετούν τον Αλέξανδρο Μάντη

«Ιδιαίτερα σημαντική η συμβολή του στη μελέτη του γλυπτού διακόσμου του Παρθενώνα αλλά και γενικότερα των μνημείων της Ακρόπολης και των Κλιτύων της»

Ο Αλέξανδρος Μάντης «άφησε πλούσιο και σημαντικό έργο στη Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο, την Κρήτη και την Αττική», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με αφορμή το θάνατο του διακεκριμένου Έλληνα αρχαιολόγου.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο αναφέρει:

«Ο Αλέξανδρος Μάντης υπηρέτησε από διάφορες θέσεις την Αρχαιολογική Υπηρεσία από το 1975 μέχρι τη συνταξιοδότησή του το 2011. 

Διετέλεσε προϊστάμενος της Δ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων (Αργολίδα), της Ε ‘ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων (Λακωνία),  της ΛΖ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων (Κορινθία), της ΚΣΤ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων (Πειραιάς) και της  Α΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων (Ακρόπολη Αθηνών).

Υπήρξε μέλος επιστημονικών επιτροπών και πρόεδρος της Επιτροπής Θεάτρου Ιερού Διονύσου και Ασκληπιείου Νότιας Κλιτύος Ακροπόλεως, καθώς και της Επιτροπής Συντήρησης του Ναού του Επικουρίου Απόλλωνα.

Άφησε πλούσιο και σημαντικό έργο στη Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο, την Κρήτη και την Αττική. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμβολή του στη μελέτη του γλυπτού διακόσμου του Παρθενώνα  αλλά και γενικότερα των μνημείων της Ακρόπολης και των Κλιτύων της.

Ως Διευθυντής της Εφορείας Ακροπόλεως και βαθύς γνώστης του κορυφαίου αυτού μνημειακού συνόλου της ελληνικής αρχαιότητας συνέβαλε καθοριστικά στην έκθεση του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης».

Δείτε όλα τα σχόλια