Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.6°C21.2°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C22.0°C
2 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
20.1°C20.1°C
2 BF 47%
ΚΑΣ / ΚΑΣ: Εγκρίθηκαν οι προτάσεις για το θέατρο της Ζέας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΚΑΣ / ΚΑΣ: Εγκρίθηκαν οι προτάσεις για το θέατρο της Ζέας

Μέρος της αρχικής του μορφής σε συνδυασμό και με την αποκατάσταση τμήματος της πρώτης σειράς εδωλίων, με αποτέλεσμα να μπορεί πλέον να αναγνωρίζεται, θα αποκτήσει το θέατρο της Ζέας, καθώς κρίθηκαν κατάλληλες, στην τελευταία συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, οι προτάσεις των μελετητών για την τοποθέτηση μιας μεταλλικής συναρμολογούμενης κατασκευής στο κοίλο του μοναδικού αρχαίου δημόσιου κτηρίου που έχει διασωθεί στον Πειραιά. Η κατασκευή, όπως αναφέρθηκε στη συνεδρίαση, θα φέρει στο πάνω μέρος ξύλο στο χρώμα του φυσικού βράχου, το οποίο θα μπορεί να αποσυναρμολογηθεί.

Κατά τη συνεδρίαση έγινε επίσης αναφορά στο σχέδιο για τη μετατροπή σε πολιτιστικό κέντρο του οικοδομικού τετραγώνου στο οποίο ανήκει το μνημείο.

Σύμφωνα με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων, η οποία ήταν παρούσα, «έχουν γίνει όλες οι προκαταρκτικές συζητήσεις με την Περιφέρεια, τον δήμο, καθώς και με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά που έχει ζητήσει την επανάχρηση του Αρχαίου Θεάτρου Ζέας για να χρησιμοποιείται σε καλοκαιρινά φεστιβάλ”.

Έγινε επίσης αναφορά στην πρόβλεψη της πεζοδρόμησης της κεντρικής λεωφόρου που διέρχεται από το θέατρο και στη σύνδεση του παλιού λιμανιού με το λιμάνι της Ζέας. Αναφορικά με το κέντρο πολιτισμού, αυτό θα αποτελεί την αφετηρία των πολιτιστικών διαδρομών που θα ενώνουν μνημεία της πόλης. Το θέατρο Ζέας κατασκευάστηκε στις αρχές του 3ου αι. π.Χ. και είχε ως πρότυπο το θέατρο του Διονύσου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL