Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.6°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.7°C
3 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.0°C21.6°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.2°C
4 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.7°C20.7°C
1 BF 29%
Ανοικτό για το κοινό το αρχαιολογικό μουσείο της Κω
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ανοικτό για το κοινό το αρχαιολογικό μουσείο της Κω

Στο κοινό παραδόθηκε ανακαινισμένο και σύγχρονο το αρχαιολογικό μουσείο της Κω ακριβώς 80 χρόνια από την ανέγερση του κτιρίου, το οποίο χτίστηκε το 1936 από τους Ιταλούς, προκειμένου να στεγάσει τα αρχαιολογικά ευρήματα του νησιού και κοσμεί το ιστορικό και εμπορικό κέντρο της πόλης της Κω. Το έργο αποκατάστασης του αρχαιολογικού μουσείου της Κω εντάχθηκε το 2011 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007–2013 με προϋπολογισμό 2,3 εκατ. ευρώ.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή με την παρουσία του υπουργού Πολιτισμού, Αρ. Μπαλτά, ο οποίος αφού χαρακτήρισε “ευλογημένη” την ημέρα που άνοιξε ξανά το μουσείο, σημείωσε: “Το μουσείο αυτό είναι ένα μνημείο που συνοψίζει το γεγονός ότι σε αυτόν τον τόπο συνυπήρχαν και συνυπάρχουν διαφορετικοί πολιτισμοί, διαφορετικές εθνικότητες, άνθρωποι από διαφορετικές πλευρές του κόσμου, άλλοι πιο δυστυχισμένοι από εμάς, άλλοι λιγότερο δυστυχισμένοι από εμάς, άνθρωποι που όλοι μαζί μπορούμε να συνυπάρξουμε”.

Με την επισήμανση ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει τον πολιτισμό με ευρωπαϊκούς αλλά και με ίδιους πόρους, ο περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος σημείωσε ότι “ο πολιτισμός, σε μια λογική εξωστρέφειας, σε μια περιφέρεια η οικονομία της οποίας στηρίζεται στον τουρισμό, μπορεί να συνεχίσει να παράγει πλούτο και θέσεις εργασίας”. Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Κω Γ. Κυρίτσης, ο Έπαρχος Κω Γ. Χαλκιδιού, οι βουλευτές Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Ηλ. Καματερού και Δημ. Γάκη, τον αντιπεριφερειάρχη Χ. Κόκκινο.

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Κω βρίσκονται συγκεντρωμένα τα ευρήματα από τους αρχαιολογικούς χώρους της Αγοράς, του Δυτικού αρχαιολογικού χώρου, του Βωμού του Διονύσου, του Ωδείου και της Ρωμαϊκής Οικίας. Η έκθεση των γλυπτών που λειτουργεί στο Μουσείο συγκεντρώνει έργα από τα ελληνιστικά έως τα υστερορρωμαϊκά χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL