Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.0°C23.4°C
3 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.0°C21.0°C
2 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.2°C21.0°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
21 °C
19.8°C22.7°C
2 BF 79%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.4°C20.7°C
0 BF 72%
ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ "ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ" / Ξενάγηση στο μέλλον... αλλά και στο παρελθόν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ "ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ" / Ξενάγηση στο μέλλον... αλλά και στο παρελθόν

Το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» στο φαληρικό δέλτα, έτσι όπως πρόκειται να παραδοθεί σε τρία χρόνια, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, αλλά και τα ευρήματα που έφεραν στο φως οι εργασίες κατασκευής του, παρουσιάστηκαν χθες στους εκπροσώπους του τύπου.

Χάρις στις εργασίες που πραγματοποιούνται στον χώρο του πρώην Ιπποδρόμου, αποκαλύπτονται πολύτιμα στοιχεία από το παρελθόν της περιοχής, όπου βρίσκεται το αρχαϊκό νεκροταφείο του Φαλήρου, με ταφές από τον 7ο έως τον 4ο αιώνα π.Χ. Χάρις στις σωστικές ανασκαφές της ΚΣΤ' Ε ΚΠΑ, προέκυψαν ιδιαίτερα σημαντικά στοιχεία σχετικά με την προέλευση των σκελετών.

Τα πιο ενδιαφέροντα ευρήματα αυτής της ανασκαφής θα εκτεθούν μόνιμα στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος, ενώ με τη χρηματοδότησή του η Εφορεία θα προχωρήσει σε διεπιστημονική εξέταση του σκελετικού υλικού, προκειμένου να συμπληρώσει την εικόνα για την καθημερινή ζωή των κατοίκων.

Εκτός όμως από το παρελθόν, το Κέντρο στήνει «γέφυρες» και προς το μέλλον, καθώς επικεντρώνεται στην ποιότητα κατασκευής, την προστασία του περιβάλλοντος και την ικανοποίηση της τοπικής κοινότητας της Καλλιθέας. Έτσι, προβλέπεται η δημιουργία πράσινων οροφών σε όλα τα κτήρια, η τοποθέτηση στεγάστρου με φωτοβολταϊκά πάνω από την Όπερα, ειδική αντισεισμική θωράκιση του εδάφους κ.ά..

Το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» αναμένεται να παραδοθεί στα τέλη του 2015 και να ανοίξει τις πύλες του το φθινόπωρο του 2016. Θα περιλαμβάνει τα κτήρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης, καθώς και ένα πολιτιστικό και αθλητικό πάρκο.

«Στο Κέντρο Πολιτισμού δεν θέλουμε απλούς επισκέπτες, θέλουμε ενεργούς πολίτες που θα συμμετέχουν στη δημιουργία» σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού Ιωάννης Τροχόπουλος, ενώ ο Σταύρος Ζουμπουλάκης, εκ μέρους της Εθνικής Βιβλιοθήκης, τόνισε ότι το νέο κτήριο "θα θέσει τέλος στη σημερινή κατάσταση της δεινής παρακμής της". Από τη μεριά του, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΛΣ Μύρων Μιχαηλίδης σημείωσε ότι μετά το 2015 "θα διαθέτουμε ένα από τα πιο σύγχρονα λυρικά θέατρα του κόσμου, με στόχο να αγκαλιάσουμε όλους τους πολίτες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL