Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Στο σφυρί η μεσαιωνική πόλη της Ρόδου!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στο σφυρί η μεσαιωνική πόλη της Ρόδου!

Αντί να προστατεύσουν την μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, πωλούν σε ιδιώτες τα δημόσια ακίνητα που βρίσκονται στο εσωτερικό της και ταυτόχρονα την υποβαθμίζουν επιτρέποντας να επικρατεί εικόνα "αναρχίας" σε όλη τη θερινή περίοδο, τονίζουν σε ερώτησή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Δημήτρης Γάκης, Τάσος Κουράκης, Μιχάλης Κριτσωτάκης και Πέτρος Τατσόπουλος. Ενδεικτικό είναι ότι δεν λειτουργούν τα μηχανήματα εισιτηρίων (της... Siemens) στους αρχαιολογικούς χώρους.

Επισημαίνοντας τη χρησιμοποίηση "της πολιτιστικής παράδοσης και της αρχαιολογικής κληρονομιάς με βάση τις μνημονιακές απαιτήσεις", οι βουλευτές επισημαίνουν στους υπουργούς Παιδείας και Τουρισμού ότι η κυβέρνηση "είτε εντάσσει τα δημόσια ακίνητα της μεσαιωνικής πόλης στον κατάλογο του ΤΑΙΠΕΔ για ξεπούλημα, είτε την παραμελεί και την υποβαθμίζει, αδιαφορώντας για την ηχορύπανση, την περιβαλλοντική επιβάρυνση της περιοχής και την 'αναρχία' που επικρατεί κατά τη θερινή περίοδο". Πρόσφατο γεγονός είναι η θλιβερή κατάσταση που συναντούν οι επισκέπτες και τουρίστες του νησιού της Ρόδου που επισκέπτονται τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους (όπως η μεσαιωνική πόλη, που είναι αναγνωρισμένο μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO, και η Ακρόπολις της Λίνδου) και το μουσείο του νησιού.

Σύμφωνα με τους 4 βουλευτές, τα σημαντικότερα προβλήματα στους αρχαιολογικούς χώρους είναι: α) η έλλειψη στελέχωσης σε υπηρεσίες φύλαξης και β) η αδιαφορία στην ανάδειξη-προβολή και την περιβαλλοντική προστασία των χώρων. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα ακυρωτικά μηχανήματα της Siemens, τα οποία πρόσφατα εγκαταστάθηκαν, επιβαρύνουν απλώς τον αρχαιολογικό χώρο, καθώς δεν λειτουργούν, ενώ το απαραίτητο εποχικό προσωπικό φύλαξης δεν έχει ακόμη προσληφθεί. Επίσης οι αρχαιολογικοί χώροι κλείνουν στις 3 το μεσημέρι.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ζητούν προστασία και προβολή των αρχαιολογικών και μουσειακών χώρων της Ρόδου, διορισμούς φυλάκων, προσωπικού καθαριότητας και ειδικευμένου προσωπικού, τη λειτουργία των εκδοτικών και ακυρωτικών μηχανημάτων και την εφαρμογή διευρυμένου ωραρίου στους αρχαιολογικούς - μουσειακούς χώρους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL