Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.9°C19.3°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.8°C18.0°C
0 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.6°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.4°C
0 BF 71%
Στα τρία καλύτερα του κόσμου το Μουσείο Ακρόπολης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στα τρία καλύτερα του κόσμου το Μουσείο Ακρόπολης

Την τρίτη θέση ανάμεσα στα 50 καλύτερα μουσεία του κόσμου βρίσκεται το Μουσείο της Ακρόπολης, στη λίστα που δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα Sunday Times. Τις δύο πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν το Σμιθσόνιαν στην Ουάσιγκτον και το Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο.

Ωστόσο είναι μια αμφιλεγόμενη λίστα και αρκούντως βρετανοκεντρική, καθώς αφήνει εκτός εικοσάδας πολύ σημαντικά μουσεία, όπως, για παράδειγμα, το Λούβρο, το Πράδο, το Ερμιτάζ, ενώ αντιθέτως περιλαμβάνει μπόλικα αγγλικά, όπως το Imperial War Museum, το Victoria & Albert, το Μουσείο του Σερ Τζον Σόαν στο Λονδίνο. Μαζί τους τη δεκάδα συμπληρώνουν το Μουσείο του Τοπ Καπί στην Κωνσταντινούπολη, το Παλάτι των Βερσαλλιών και το Εθνικό Μουσείο της Κίνας.

Η εφημερίδα μάλιστα γράφει εγκωμιαστικά για το Μουσείο της Ακρόπολης, αναφέροντας ότι "Στην αρχαία οδό που οδηγεί στον 'ιερό βράχο', στον οποίο δεσπόζει πάνω από την Αθήνα ο μεγαλοπρεπής Παρθενώνας, βρίσκεται το Μουσείο της Ακρόπολης, ένα λαμπερό νέο σπίτι για τον οικοδεσπότη των πιο σπουδαίων κληροδοτημάτων του κλασικού πολιτισμού. Εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες έρχονται κάθε χρόνο (στο Μουσείο) για να παρακολουθήσουν τα πολιτιστικά θαύματα ενός ένδοξου παρελθόντος, τα οποία στέκουν, 'πλημμυρισμένα' από φυσικό φως, με τη θαυμαστή θέα του αρχικού ναού ως υποβλητικό φόντο".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL