Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Αναστολή λειτουργίας μουσείων και αρχαιολογικών χώρων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αναστολή λειτουργίας μουσείων και αρχαιολογικών χώρων

Την αναστολή της λειτουργίας των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων έως και τις 30 Μαρτίου λόγω κορωνοϊού αποφάσισε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λινά Μενδώνη.

«Με δεδομένο ότι στους αρχαιολογικούς χώρους και στα μουσεία, λόγω των ειδικών συνθηκών, παρουσιάζονται ελλείψεις στο φυλακτικό προσωπικό σύμφωνα με τα στοιχεία που εστάλησαν σήμερα το πρωί στο ΥΠΠΟΑ, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη, σε συνεννόηση και με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων υπουργείου Πολιτισμού αποφάσισε για την ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και των μουσείων και των μνημείων να ανασταλεί η λειτουργία τους ως και την 30η Μαρτίου» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το υπουργείο διευκρινίζει ότι στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους θα υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό φύλαξης. Παράλληλα αναφέρει ότι έχουν δοθεί οι σχετικές οδηγίες για τη σχολαστική καθαριότητα των χώρων υγιεινής που χρησιμοποιεί το προσωπικό στο σύνολο των υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ, μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.

Υπενθυμίζεται ότι χτες το ΑΡΜΕ Αρχαιοφυλάκων κατήγγειλε την «απαράδεκτη στάση» της υπουργού, ζητώντας εδώ και τώρα την αναστολή λειτουργίας των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων της επικράτειας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL