Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.9°C
3 BF 90%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
4 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C18.0°C
5 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Σ. Παπανικολάου: Άλλοθι για τις καθυστερήσεις του Μετρό οι αρχαιότητες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σ. Παπανικολάου: Άλλοθι για τις καθυστερήσεις του Μετρό οι αρχαιότητες

Έκκληση προς τον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους φορείς της Θεσσαλονίκης να μην αποσπαστούν οι αρχαιότητες της Βενιζέλου απευθύνει ο Σύλλογος Υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού Βορείου Ελλάδας, όπως δήλωσε στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Ορθά Κοφτά ο πρόεδρος του Συλλόγου, Σωτήρης Παπανικολάου.

Όπως ανέφερε ο κ. Παπανικολάου, «οι αρχαιότητες από το ξεκίνημα του Μετρό δεν αντιμετωπίστηκαν ως μέρος της πόλης, και ως ένα κομμάτι που θα μπορούσε να αναδείξει την πόλη και να το εκμεταλλευτούμε ως πόλη. Απεναντίας το παρουσιάσαμε ως ένα πρόβλημα στη δημιουργία του Μετρό. Θεωρούμε πως έγινε εσκεμμένα ώστε να υπάρχει άλλοθι για τις όποιες καθυστερήσεις και προβλήματα».

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/715808716&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

Εκτίμησε μάλιστα πως υπάρχει διαχρονικά αναξιοπιστία της Αττικό Μετρό σε σχέση με τις δεσμεύσεις τις για αποκατάσταση αρχαιοτήτων τις οποίες τελικά δεν κάνει.

Παράλληλα ο κ. Παπανικολάου σχολίασε τις δηλώσεις του δημάρχου Κ. Ζέρβα ο οποίος όπως είπε « ευθαρσώς ομολόγησε ότι σε περίπτωση που ξηλωθούν δε θα μπει το σύνολο αλλά θα μπει περίπου το 85%». «Όταν από την αρχή υπάρχει η παραδοχή ότι ένα 15% καταλαβαίνετε τι θα χαθεί στην πορεία» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων του ΥΠΠΟ Β. Ελλάδος με την επιστολή του  ζητά από τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς «να μην επιμείνουν σε μια απόφαση που θα καταστρέψει ένα εύρημα σημαντικό  για την ιστορία, τον πολιτισμό αλλά και την αναπτυξιακή πορεία της σύγχρονης Θεσσαλονίκης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL