Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πρόταση Blod

Ομιλία: Η αισθητική απόλαυση ως μηχανισμός επιβίωσης του ανθρώπου

Το BLOD (Bodossaki Lectures on Demand) είναι μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μποδοσάκη που αποσκοπεί στη διάδοση της επιστημονικής γνώσης και του πνευματικού προβληματισμού μέσω του Διαδικτύου. Από το 2011, το BLOD συγκεντρώνει, καταγράφει και φιλοξενεί αυτούσιες, επιλεγμένες ομιλίες, διαλέξεις και εκδηλώσεις λόγου από όλο το φάσμα της επιστημονικής και πνευματικής ζωής της Ελλάδας, διαμορφώνοντας μια μοναδική ηλεκτρονική βιβλιοθήκη γνώσης, ελεύθερα προσβάσιμη από όλους.

Στην ιστοσελίδα του BLOD μπορείτε να βρείτε ομιλίες πάνω σε 4.367 θέματα, οργανωμένα σε 37 μεγάλες θεματικές κατηγορίες, οι οποίες έχουν γίνει από 5.275 ομιλητές. Οι θεματικές κατηγορίες καλύπτουν μεγάλο εύρος πεδίων όπως είναι η Βιολογία, η Γνωσιακή Επιστήμη, οι Νευροεπιστήμες, οι Φυσικές Επιστήμες, η Τεχνολογία, η Αρχιτεκτονική, η Αρχαιολογία, η Επικοινωνία, η Εκπαίδευση, η Ιστορία, η Φιλοσοφία, οι Κλασικές Σπουδές, η Λογοτεχνία, τα Μαθηματικά, η Οικονομία, η Πολιτική, το Περιβάλλον, η Ψυχολογία και άλλα.

Για το τεύχος αυτό το “Πρίσμα” προτείνει την ομιλία του Θανάση Ντινόπουλου, καθηγητή Ανατομικής, Ιστολογίας και Εμβρυολογίας του Τμήματος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ με τίτλο “Η αισθητική απόλαυση ως μηχανισμός επιβίωσης του ανθρώπου”. Στην ομιλία αυτή, ο Θ. Ντινόπουλος μιλά για την ομορφιά, την τέχνη και την εμφάνισή της, τον ρόλο της, τον ανθρώπινο εγκέφαλο και τους μηχανισμούς του που σχετίζονται με την απόλαυση της ομορφιάς. Η ομιλία προτείνεται για όσους και όσες επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για την αισθητική απόλαυση, τις Νευροεπιστήμες και τον κλάδο της Νευροαισθητικής.

https://www.blod.gr/lectures/i-aisthitiki-apolaysi-os-mihanismos-epibiosis-tou-anthropou/

Δείτε όλα τα σχόλια