Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ, ρεκόρ χιλιετίας σε υψηλές θερμοκρασίες στην Ευρώπη (Video)

Στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής αναφέρθηκε ο ομότιμος ερευνητής πρώην διευθυντής Περιβάλλοντος, Αστεροσκοπείου Αθηνών, Μιχάλη Πετράκης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι θερμοκρασίες που καταγράφονται -ιδιαίτερα στην Ευρώπη έσπασαν ρεκόρ χιλιετίας σε υψηλές θερμοκρασίες- αναδεικνύουν ότι η κλιματική αλλαγή είναι πλέον μια πραγματικότητα.

Όπως εξήγησε ο κ. Πετράκης, τα μοντέλα της κλιματικής αλλαγής χρησιμοποιούν οι επιστήμονες για να μετρήσουν τα αποτελέσματα με βάση των εκπομπών των αερίων από τις μεγάλες χώρες π.χ. Κίνα, ΗΠΑ, Ινδία κ.α.

Από το 1940 και μετά η καμπύλη των βλαβερών αερίων που καταγράφει τις επιπτώσεις στο περιβάλλον εκτοξεύτηκε εξηγεί ο ερευνητής. Η Ευρώπη περνούσε διακυμάνσεις αλλά όχι τόσο έντονη όσο είναι σήμερα.

Αποτέλεσμα της υπερθέρμανσης είναι το λιώσιμο των πάγων το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να αποκαλύπτει τη θάλασσα που ζεσταίνεται και αποθηκεύει τη θερμότητα, άρα επιταχύνεται η διαδικασία λιωσίματος των πάγων και αποκάλυψης μεγαλύτερων σημείων της θάλασσας συνεχίζοντα, ενώ παράλληλα γίνεται ένας διαγωνισμός ΗΠΑ – Ρωσία για την εκμετάλλευση της περιοχής της Ανταρκτικής.

συντάκτης: avgi.gr

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια

Οι προειδοποιήσεις των ειδικών δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. "Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων", "αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς, θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις" επισημαίνουν εφιστώντας την προσοχή όλων, μα όλων μας, στις θερινές αποδράσεις.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο