Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στον Κ.Δασκαλάκη το μαθηματικό βραβείο Rolf Nevanlinna

Ο 37χρονος Έλληνας καθηγητής του ΜΙΤ, έλαβε την πολύ σημαντική διάκριση, η οποία απονέμεται κάθε 4 χρόνια σε επιστήμονα έως 40 ετών, για τη συμβολή του στα μαθηματικά της επιστήμης των υπολογιστών

Στον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη απονέμεται το φετινό βραβείο μαθηματικών Rolf Nevanlinna. Η ανακοίνωση για τη βράβευση του 37χρονου Έλληνα καθηγητή του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης των Υπολογιστών του ΜΙΤ, έγινε στη διάρκεια του συνεδρίου της Διεθνούς Ένωσης Μαθηματικών στο Ρίο της Βραζιλίας.

Το βραβείο, που ξεκίνησε να απονέμεται το 1981 προς τιμή του Φινλανδού μαθηματικού Ρολφ Νεβανλίνα και συνοδεύεται από το ποσό των 10.000 ευρώ, απονέμεται κάθε τέσσερα χρόνια σε επιστήμονα έως 40 ετών, ο οποίος έχει σημαντική συμβολή στα μαθηματικά της επιστήμης των υπολογιστών.

Ο Κ.Δασκαλάκης είναι απόφοιτος του ΕΜΠ και πήρε το διδακτορικό του από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια-Μπέρκλεϊ. Το βραβείο Νεβανλίνα είναι η κορυφαία διεθνής διάκρισή του μέχρι σήμερα.

Πλέον, για τον ίδιο, ανοίγεται ο δρόμος για να συμμετάσχει πλέον στο «Φόρουμ της Χαϊδελβέργης», όπου κάθε χρόνο παίρνουν μέρος οι κάτοχοι των κορυφαίων μαθηματικών βραβείων (Fields, Abel, Turing και Nevanlinna).

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στον 37χρονο καθηγητή για την επιτυχία του. «Είμαστε υπερήφανοι για σένα» τονίζει ο Πρ.Παυλόπουλος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια