Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Περισσότερο χρόνο στο κινητό και λιγότερο στην τηλεόραση αφιερώνουν οι άνθρωποι

Το ελεύθερο χρόνο που δαπανάται μπροστά στην τηλεόραση φαίνεται να κερδίζουν τα smartphones, καθώς σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του eMarketer’s, οι πολίτες το 2018 αφιερώνουν, κατά μέσο όρο ημερησίως, σχεδόν 3 ώρες και 50 λεπτά στην τηλεόραση, ενώ με το κινητό τηλέφωνο ασχολούνται περίπου 3 ώρες και 35 λεπτά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2012, ο μέσος όρος τηλεθέασης σε ημερήσια βάση ήταν 4 ώρες και 37 λεπτά.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (sepe.gr), η κυριαρχία της τηλεόρασης αναμένεται να ανατραπεί το 2019, οπότε το κινητό τηλέφωνο θα πάρει τη θέση της, με μό χρήσης της 3 ώρες και 43 λεπτά, ενώ η τηλεθέαση θα απορροφά 3 ώρες και 42 λεπτά.

Αναλυτές εκτιμούν ότι ο χρόνος, που ο μέσος πολίτης αφιερώνει στο κινητό του τηλέφωνο και τις mobile συσκευές, πιθανότατα πλησιάζει σε ιστορικά υψηλά.

Όσο για το μέλλον, οι ίδιες εκτιμήσεις κάνουν λόγο νέες κατηγορίες συσκευών, όπως τα «έξυπνα» ηχεία, τα «έξυπνα» αυτοκίνητα, τα φορητά και τα ακουστικά VR, που αναδύονται και θα μπορούσαν να «κλέψουν» από το χρόνο των χρηστών.

Δείτε όλα τα σχόλια