Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η δημιουργία διαστημικού σταθμού στην τροχιά της Σελήνης στις συναντήσεις της Roskosmos - ESA και NASA

NASA

Οι προοπτικές της από κοινού εξερεύνησης της Σελήνης και συγκεκριμένα τη δημιουργία διαστημικού σταθμού που θα τεθεί σε τροχιά γύρω από την Σελήνη βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων μεταξύ της Ρωσικής Διαστημικής Υπηρεσίας της NASA και της ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας

Αντιπροσωπεία της Ρωσικής Διαστημικής Υπηρεσίας Roskosmos με επικεφαλής τον γενικό της διευθυντή Ίγκορ Καμαρόφ, συναντήθηκε στο Τόκιο, στο πλαίσιο του διεθνούς φόρουμ για την «κατάκτηση του Διαστήματος», με τις αντιπροσωπείες της ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας ESA και της NASA.

Στις συναντήσεις αυτές όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Roskosmos, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την περαιτέρω πραγματοποίηση από κοινού πειραμάτων στο πλαίσιο του προγράμματος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) καθώς και τις προοπτικές της από κοινού εξερεύνησης της Σελήνης και συγκεκριμένα την ιδέα της δημιουργίας ενός διαστημικού σταθμού που θα τεθεί σε τροχιά γύρω από την Σελήνη.

Επιπλέον συζητήθηκε και η ένταξη στο πρόγραμμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού αμερικανικών επανδρωμένων διαστημοπλοίων.

Αντιπροσωπεία της Roskosmos συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο της Διαστημικής Υπηρεσίας των ΗΑΕ Αχμάντ Μπελχούλ, με τον οποίο συζήτησαν μεταξύ άλλων και την αποστολή κοσμοναυτών από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Με τον πρόεδρο της ιαπωνικής Υπηρεσίας Διαστήματος JAXA Ναόκι Οκουμούρα, συζητήθηκε το έργο τριών κοινών επιστημονικών ομάδων που ασχολήθηκαν με την πραγματοποίηση πειραμάτων στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, με ζητήματα εξερεύνησης της Σελήνης, όπως και με ζητήματα συνεργασίας μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Όλοι στο Παλαί ντε Σπορ

Η σημερινή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα στέλνει δύο μηνύματα. Το πρώτο, που έχει σταλεί από καιρό με μια πλειάδα συγκεντρώσεων σε όλη την Ελλάδα, είναι ότι οι...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο