Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
8.6°C14.6°C
1 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
8.1°C13.5°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C15.8°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.2°C
0 BF 100%
Το πρώτο διεθνές πρόγραμμα «Διδάσκοντας το Σύμπαν» για εκπαιδευτικούς λυκείων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το πρώτο διεθνές πρόγραμμα «Διδάσκοντας το Σύμπαν» για εκπαιδευτικούς λυκείων

Διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα υψηλού επιπέδου με θέμα «Διδάσκοντας το Σύμπαν», το οποίο απευθύνεται σε φυσικούς και μαθηματικούς των δημόσιων λυκείων της χώρας μας, θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Ευγενίδου από 9 έως 11 Ιουλίου.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διοργανώθηκε για πρώτη φορά στο Παρίσι το 2011 από το Κέντρο για την Κοσμολογική Φυσική PCCP (Paris Centre for Cosmological Physics) και από τότε πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Γαλλία με τη συμμετοχή του νομπελίστα Τζορτζ Σμουτ (Βραβείο Νόμπελ Φυσικής 2006), ο οποίος διευθύνει το Κέντρο. Στόχος του προγράμματος είναι να παρέχει στους εκπαιδευτικούς τα εργαλεία για να κατανοήσουν τη φυσική του Σύμπαντος.

Στην Ελλάδα το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί φέτος για πρώτη φορά με εισηγητές κορυφαίους Έλληνες και ξένους επιστήμονες, με επικεφαλής τον νομπελίστα George F.Smoot.

Τη διοργάνωση έχουν αναλάβει το Κέντρο PCCP, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, η Ελληνική Εταιρεία Σχετικότητας, Βαρύτητας και Κοσμολογίας και το Ίδρυμα Ευγενίδου, ενώ έχει τεθεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας.

Συνολικά θα επιλεγούν 22 εκπαιδευτικοί, 11 από το νομό Αττικής και 11 από τους υπόλοιπους νομούς της χώρας.

Μεταξύ άλλων, στη διάρκεια του τριημέρου, οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί, ανά ομάδες των δύο, θα αναλάβουν να συγγράψουν στα ελληνικά ένα κεφάλαιο οκτώ έως δέκα σελίδων, στο οποίο θα αναπτύσσουν ένα γνωστικό αντικείμενο. Καταληκτική ημερομηνία για την παράδοση των επί μέρους κεφαλαίων, τα οποία θα πρέπει να είναι προσαρμοσμένα στο μέσο επίπεδο γνώσεων του ελληνικού λυκείου, θα είναι η 31η Ιανουαρίου 2019.

Το συνολικό αποτέλεσμα αυτής της εργασίας, με συνυπογράφοντες τους εισηγητές, θα ολοκληρωθεί με την μορφή βιβλίου.

Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει επίσης διαλέξεις, επίσκεψη στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, εργαστήρια πειραμάτων και δημιουργικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, καθώς και ομάδες εργασίας που θα παράγουν πρωτότυπο εκπαιδευτικό υλικό.

Οι αιτήσεις συμμετοχής πρέπει να υποβληθούν έως 31/3/2018 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

Θα καλυφθούν πλήρως τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής των 11 εκπαιδευτικών εκτός Αττικής για τέσσερις ημέρες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τους όρους συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Ίδρυμα Ευγενίδου (κα Νάντια Σινοπούλου) στο τηλ. 210-9469615.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL