Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.7°C
4 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.6°C15.7°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.3°C16.5°C
3 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.9°C16.9°C
4 BF 82%
Stop στα fake news
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Stop στα fake news

«Φρένο» στη διάδοση ψευδών ειδήσεων στο Διαδίκτυο και στην παραπληροφόρηση μέσω του Internet επιχειρεί να βάλει η Ευρώπη. Δεδομένου ότι η ροή πληροφοριών και η παραπληροφόρηση έχουν καταστεί σχεδόν ανεξέλεγκτες, η Ένωση αναζητά τα κατάλληλα εργαλεία για τον εντοπισμό των ψευδών ειδήσεων και τη βελτίωση της εμπιστοσύνης στο Διαδίκτυο και τη διαχείριση των πληροφοριών που λαμβάνουν. Σε αυτό το πλαίσιο, η Επιτροπή αποφάσισε τη συγκρότηση ομάδας εμπειρογνωμόνων υψηλού επιπέδου, στην οποία θα μετέχουν πανεπιστήμια, διαδικτυακές πλατφόρμες, μέσα ενημέρωσης και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών. Παράλληλα, η Ένωση, μέσω της νεοσύστατης task f force και της σχετικής δημόσιας διαβούλευσης που ξεκινά, θα καταλήξει σε μια ενιαία στρατηγική για την αντιμετώπιση της διάδοσης ψευδών ειδήσεων, που θα παρουσιάσει την άνοιξη του 2018.

Lord of the Rings

Η φημολογία για την παραγωγή μιας τηλεοπτικής σειράς που θα βασίζεται στον κόσμο του «Lord of the Rings» έδινε και έπαιρνε τον τελευταίο καιρό και η Amazon επιβεβαίωσε επιτέλους όσα γράφονταν. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι απέκτησε τα δικαιώματα σε παγκόσμιο επίπεδο και τα Amazon Studios θα ξεκινήσουν άμεσα να δουλεύουν πάνω στην τηλεοπτική μεταφορά. Η παραγωγή θα ολοκληρωθεί σε συνεργασία με τη New Line Cinema και όλους τους εμπλεκόμενους με τα δικαιώματα και αναμένεται να καλύψει ιστορίες που δεν είδαμε στην τριλογία του Πίτερ Τζάκσον. Στη συμφωνία περιλαμβάνονται πολλαπλές σεζόν, καθώς και σειρές spin-off.

Νέος Mozilla Firefox

Ακόμα κι αν έχετε πάψει να χρησιμοποιείτε τον Mozilla Firefox, η νέα έκδοσή του πιθανόν να σας κάνει να αλλάξετε γνώμη και να του δώσετε ξανά μια ευκαιρία. Αυτό γιατί ο Firefox 57 βασίζεται στη νέα και ταχύτατη μηχανή Quantum. Χάρη στις βελτιώσεις της Quantum, ο δημοφιλής browser όχι μόνο αναμένεται να είναι αρκετά ταχύτερος από άλλες εφαρμογές, αλλά και να καταναλώνει σημαντικά λιγότερη μνήμη από παλιότερες εκδόσεις του. Πιο συγκεκριμένα, η Mozilla κάνει λόγο για διπλασιασμό των επιδόσεων και έως και 30% χαμηλότερη κατανάλωση μνήμης, επιτεύγματα που οπωσδήποτε είναι εντυπωσιακά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL