Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κίνα: Ανακαλύφθηκαν οι μικρότερες παλαιολιθικές χάντρες

Οι χάντρες, φτιαγμένες από τσόφλι αυγού και διαμέτρου μικρότερης των 2 χιλιοστών η κάθε μία, ανακαλύφθηκαν στην αρχαία τοποθεσία Κινγκτόνγκσια και ανήκουν στην ύστερη πλειστόκαινο περιόδου, πριν από 8.000 έως 12.000 χρόνια

Τις μικρότερες παλαιολιθικές διακοσμητικές χάντρες στον κόσμο, έφεραν στο φως Κινέζοι αρχαιολόγοι, στην περιοχή Νινγκσία Χούι της βορειοδυτικής Κίνας.

Οι χάντρες, φτιαγμένες από τσόφλι αυγού και διαμέτρου μικρότερης των 2 χιλιοστών η κάθε μία, ανακαλύφθηκαν στην αρχαία τοποθεσία Κινγκτόνγκσια, της ύστερης Πλειστόκαινου περιόδου, πριν από 8.000 έως 12.000 χρόνια.

«Είναι απίστευτο πόσο καλά είναι επεξεργασμένες παρότι είναι τόσο μικρής διαμέτρου. Αποτελεί ένα σπάνιο εύρημα μεταξύ παρόμοιων στολιδιών που έχουν ανακαλυφθεί σε άλλες περιοχές του κόσμου» δήλωσε ο Γουάνγκ Χουιμίν, ερευνητής στο Ινστιτούτο Πολιτιστικών Μνημείων και Αρχαιολογίας της Νινγκσία.

Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, οι χάντρες δείχνουν την εξαιρετική δεξιοτεχνία των αρχαίων. Απαιτείται δε περαιτέρω έρευνα για να προσδιορισθεί η ακριβής χρήση και σημασία των εν λόγω αντικειμένων.

Οι αρχαιολόγοι χρειάσθηκε επί πέντε χρόνια να κοσκινίσουν και να πλύνουν χιλιάδες κυβικά μέτρα λάσπης για να τις βρουν.

Η ανασκαφή στην περιοχή Κινγκτόνγκσια αποτελεί ένα από τα 10 κορυφαία αρχαιολογικά ευρήματα της Κίνας το 2016, τα οποία αποκάλυψαν περισσότερα από 10.000 αντικείμενα, μεταξύ των οποίων κεραμικά, διακοσμητικά ακόμα και σπόρους φυτών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Τώρα δεν παίζουμε

Αυτή η κυβέρνηση τράβηξε μέχρι σήμερα έναν εξαιρετικά δύσκολο δρόμο. Εξελέγη με την εντολή να υλοποιήσει μια συμφωνία που δεν ήταν δική της. Είχε να διαχειριστεί μια κοινωνία εξουθενωμένη και...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο