Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Άνθρωποι στον Άρη το 2024 και ταξίδια Ν.Υόρκη - Σαγκάη σε 40 λεπτά με το ίδιο σκάφος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Άνθρωποι στον Άρη το 2024 και ταξίδια Ν.Υόρκη - Σαγκάη σε 40 λεπτά με το ίδιο σκάφος

Ανθρώπους στον Άρη το 2024 επιβεβαίωσε ότι στοχεύει να στείλει ο εκατομμυριούχος Έλον Μασκ, ιδρυτής των εταιρειών Tesla και Space X. Το αξιοσημείωτο είναι ότι το ίδιο διαστημικό σκάφος θα αξιοποιηθεί και στη Γη για να συντομεύσει δραστικά τα ταξίδια, μειώνοντας π.χ. σε μόλις 40 λεπτά την πτήση Νέα Υόρκη - Σαγκάη.

Ο Ε.Μάσκ, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης παρουσίασε τα νέα σχέδιά του στην Αυστραλία, με κεντρικό άξονα, όπως είπε, τη μείωση του κόστους.

Παράλληλα, εξήγησε ότι σκοπεύει να αναπροσαρμόσει τη Space X, έτσι ώστε να εστιασθεί σε μόνο έναν τύπο σκάφους, το οποίο θα κάνει τα πάντα, από πλανητικά έως διαπλανητικά ταξίδια. Το σκάφος με την ονομασία BFR θα μεταφέρει ανθρώπους γρήγορα από τη μία μεριά της Γης στην άλλη, αλλά και στον Άρη.

Το πυραυλικό σύστημα, που θα έχει ύψος 106 μ. και πλάτος 9 μ, θα εκτοξεύει δορυφόρους, θα συνδέει τη Γη με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (όπως κάνουν τώρα τα Falcon 9 και Dragon της Space X), θα ταξιδεύει στη Σελήνη και στον Άρη και, κάπου ενδιάμεσα, θα μεταφέρει έως 100 επιβάτες από αεροδρόμιο σε αεροδρόμιο στη Γη.

Το BFR θα είναι επαναχρησιμοποιήσιμο, καθώς το ίδιο σκάφος θα μπορεί να πετά ξανά και ξανά.

Πριν την επανδρωμένη αποστολή του 2024 στον Άρη, ο Μασκ επιβεβαίωσε ότι θα προηγηθεί μία μη επανδρωμένη το 2022. Η κατασκευή του BFR θα ξεκινήσει το πρώτο εξάμηνο του 2018.

Η επανδρωμένη αποστολή της NASA στον Άρη προγραμματίζεται για μετά από περίπου μία δεκαετία, δηλαδή μετά από εκείνη του Μασκ.

Σχέδια για επανδρωμένες αποστολές στον Άρη κάνουν, επίσης, η Ρωσία, η Κίνα και η ιδιωτική εταιρεία Blue Origin του Τζεφ Μπέζος της Amazon.

Σημειώνεται ότι το ταξίδι στον Άρη θα διαρκέσει μεταξύ έξι και εννέα μηνών, ανάλογα με την απόσταση του «κόκκινου πλανήτη» από τη Γη τη στιγμή του ταξιδιού.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL