Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Στην 45η θέση της παγκόσμιας κατάταξης το ηλεκτροκίνητο μονοθέσιο Aristurtle του ΑΠΘ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στην 45η θέση της παγκόσμιας κατάταξης το ηλεκτροκίνητο μονοθέσιο Aristurtle του ΑΠΘ

Είναι πράσινο και μαύρο, με design εντυπωσιακό και επιδόσεις εξαιρετικές, καθώς μόλις στις πρώτες εμφανίσεις του κατάφερε να προσπεράσει 85 ανταγωνιστές του. Το ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό μονοθέσιο της νεοσύστατης φοιτητικής ομάδας του ΑΠΘ Aristotle University Racing Team Electric (Aristurtle) έπειτα από μόλις τρεις διεθνείς διαγωνισμούς, εισήλθε στην παγκόσμια κατάταξη, καταλαμβάνοντας την 45η θέση ανάμεσα σε 130 ομάδες.

Η ομάδα αποτελείται από 35 φοιτητές -δευτεροετείς και άνω- από τα τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΤΗΜΜΥ), Μηχανολόγων Μηχανικών, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Χημικών Μηχανικών και Οικονομικού του ΑΠΘ. Όπως εξήγησε ο επιστημονικά υπεύθυνος της Aristurtle, επίκουρος καθηγητής του ΤΗΜΜΥ της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Μηνάς Αλεξιάδης, «τα παιδιά στην ομάδα θυσιάζουν όλο τον ελεύθερο χρόνο τους, αλλά και χρόνο που θα αφιέρωναν στις σπουδές τους, καθώς θέλουν να κάνουν κάτι ουσιαστικό και χειροπιαστό».

Άλλωστε, το όραμα της ομάδας Aristurtle, όπως η ίδια το περιγράφει, είναι «η έμπρακτη εφαρμογή των πανεπιστημιακών γνώσεων των φοιτητών, η ανάπτυξη κοινωνικών και συλλογικών δεξιοτήτων των μελών της, η αναβάθμιση των σύγχρονων τεχνολογιών στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, καθώς και η ενίσχυση της ερευνητικής αριστείας του ΑΠΘ».

Σε ό,τι αφορά το νέο ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό μονοθέσιο, ο καθηγητής διευκρίνισε πως είναι η δεύτερη φορά που η ομάδα συμμετείχε σε διεθνή διαγωνισμό με ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο, το οποίο κατόρθωσε να κατασκευάσει σε διάστημα λίγων μηνών.

Σε σχέση με το πρώτο μονοθέσιο, τόνισε ότι «είναι πολύ πιο ώριμο, πιο αποδοτικό, έχει καλύτερο design, είναι πιο όμορφο εμφανισιακά». Η Aristurtle συμμετείχε με επιτυχία στον διεθνή διαγωνισμό Formula Sae Italy, στο Varano της Ιταλίας, στην κατηγορία Class 1, καθώς και στους διαγωνισμούς Formula Student Germany e.V. και της Ουγγαρίας Formula Student Hungary. Οι διαγωνισμοί αφορούν τον σχεδιασμό, τη μελέτη, την κοστολόγηση, την προώθηση και την κατασκευή του αγωνιστικού αυτοκινήτου.

«Στους αγώνες αυτούς εμφανίζονται 100 ομάδες. Γίνεται ενδελεχής έλεγχος σε διάφορες κατηγορίες και κάθε ένας από τους ελέγχους διαρκεί τέσσερις ώρες. Στο τέλος τα μισά αυτοκίνητα κρίνονται κατάλληλα και κατεβαίνουν στην πίστα. Το πετύχαμε αυτό» επισήμανε ο κ. Αλεξιάδης.

Η επίσημη παρουσίαση του ηλεκτροκίνητου αγωνιστικού μονοθέσιου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27/9, στις 19:00, σε πολυχώρο στην οδό Γ' Σεπτεμβρίου. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL