Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.8°C17.3°C
3 BF 84%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.9°C14.4°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C14.3°C
2 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.8°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.9°C
3 BF 100%
Atomega, η μάχη των Exoforms
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Atomega, η μάχη των Exoforms

Το περασμένο σαββατοκύριακο πήρα στα χέρια μου τον κωδικό δοκιμής για το Atomega, το καινούργιο παιχνίδι της Ubisoft (www.ubisoft.com/en-gb/game/atomega), το οποίο είναι από την Τρίτη πλέον διαθέσιμο για κατέβασμα από την πλατφόρμα Steam.

Ο κόσμος του παιχνιδιού είναι κάπου στο… τέλος του χρόνου. Το μόνο που υπάρχει πια είναι Exoforms, βιολογικά υπερανεπτυγμένες μορφές ζωής, μακρινοί συγγενείς των ανθρώπων αλλά και των μηχανών. Τα Exoforms πολεμούν μεταξύ τους για την κυριαρχία του κόσμου αυτού, ο οποίος μέσα στο παιχνίδι είναι εντυπωσιακά… απλός, αλλά όσο και να παίξεις δεν περνάς δύο φορές από το ίδιο μέρος.

Η αλήθεια είναι ότι στα παιχνίδια ψάχνω ακριβώς αυτό: μακρινούς κόσμους, εύκολες οδηγίες και κυρίως όχι αίματα - για να μπορεί να παίξει όλη η οικογένεια. Αυτό ακριβώς έγινε όταν το δοκίμασα. Ξεκίνησα, όπως όλοι, από τη μορφή ενός κυττάρου (που στο παιχνίδι είναι ένας μοβ κύβος) κι έπρεπε ή να τρώω άλλους μοβ κύβους για να μεγαλώσω ή να συναντήσω μια άλλη Exoform, να τη νικήσω και να της πάρω τη μάζα.

Το παιχνίδι είναι φτιαγμένο είτε για να κάνεις ένα διάλειμμα από τη δουλειά είτε για να λες στα πιτσιρίκια «Ένα παιχνίδι μόνο και τέλος». Κρατάει μόνο δέκα λεπτά και όποιος έχει φτάσει στη μεγαλύτερη από τις έξι μορφές κερδίζει. Από κύτταρο γίνεσαι δεινόσαυρος και μετά πίθηκος, μέχρι να γίνεις ο φοβερός και τρομερός Omega.

Το παιχνίδι παίζεται λοιπόν από τον υπολογιστή, online και μπορούν να συμμετάσχουν μέχρι οκτώ παίκτες. Με βία κατάφερα να βρω έναν - είναι η κατάρα τού να δοκιμάζεις παιχνίδι avant-première, μόνο αν πέσεις σε άλλον σαν και σένα έχεις ελπίδες. Στο τέλος των 10 λεπτών κερδίζει όποιος έχει μαζέψει τους περισσότερους πόντους.

Η πρώτη δοκιμή όμως πέτυχε, μαζεύτηκαν όλοι γύρω μου και, όπως στο γήπεδο, έδιναν όλοι οδηγίες στον παίκτη: δεξιά, αριστερά, μάζεψε αυτό, πήγαινε πίσω να δούμε τι ήταν εκείνο. Και μετά το αναπόφευκτο: η σειρά μου, η σειρά μου.

Ανεπιφύλακτα για όλες τις ηλικίες άνω των επτά και για όσους έχουν κέφι για ένα δεκάλεπτο διάλειμμα. Κι άμα τα βρεις σκούρα στη μάχη, θυσιάζεις λίγη μάζα και πας αλλού - αυτό μ’ άρεσε πιο πολύ απ’ όλα.

Μυστικά του Atomega

Κλέβω λίγο χώρο... από τη διπλανή στήλη για να πω λίγο περισσότερα για το Atomega, το οποίο ανήκει στην κατηγορία παιχνιδιών FPS (first-person shooter). Ο παίκτης δηλαδή παίζει κοιτώντας μέσα από τα μάτια του ήρωα και μπορεί μόνο να δει τα χέρια του. Στη δική μας περίπτωση, και τη σκιά του. Το παιχνίδι είναι μια δημιουργία για τη Ubisoft του στούντιο Reflections, ενός μικρού hub νεοφυών επιχειρήσεων που δημιούργησε επίσης το παιχνίδι Grow Home, όπου το ρομποτάκι BUD προσπαθεί να σώσει τον πλανήτη του, και τη συνέχειά του, το Grow Up, όπου ο BUD ανακαλύπτει νέους πλανήτες.

ATOMEGA - Announcement Trailer, στο https://youtu.be/dPvmKeEpzWk

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL