Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Το νέο iPhone X παρουσίασε η Apple
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το νέο iPhone X παρουσίασε η Apple

Ως το μεγαλύτερο βήμα της Apple προς το μέλλον χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Τιμ Κουκ, τη νέα «έξυπνη» συσκευή κινητής τηλεφωνίας iPhone X, κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης.

Το νέο smartphone -στο οποίο ο Κουκ αναφέρθηκε ως «δέκα»- δεν περιλαμβάνει το κλασικό φυσικό κεντρικό κουμπί που είχαν μέχρι τώρα όλα τα iPhone, ενώ χρησιμοποιεί τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου.

Συγκεκριμένα, η τεχνολογία FaceID θα χρησιμοποιείται για το ξεκλείδωμα της συσκευής, αντί για το δακτυλικό αποτύπωμα, ενώ μπορεί να λειτουργεί ακόμα και στο σκοτάδι, αφού διαθέτει 30.000 υπέρυθρες κουκίδες για τον έλεγχο της ταυτότητας του ιδιοκτήτη.

Επιπλέον, με τη χρήση της συγκεκριμένης τεχνολογίας, η Apple εισαγάγει νέους κινούμενους χαρακτήρες, με την ονομασία «animoji».

Το κινητό θα αναγνωρίζει τις γκριμάτσες που παίρνει ο κάτοχός του και θα τις μετατρέπει σε μικρούς χαρακτήρες, υπό τη μορφή ενός ρομπότ, μιας αλεπούς και ενός μονόκερου. Οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να αποστείλουν animoji μόνο σε κατόχους άλλων iPhone X.

Όσον αφορά στον επεξεργαστή, αυτός είναι ο νέος A11 Bionic με ενσωματωμένη τεχνολογία Neural Engine και ο οποίος είναι πλέον 6πύρηνος -σε σύγκριση με τον 4πύρηνο Α10 που είχε κυκλοφορήσει το περασμένο έτος.

Σύμφωνα με την Apple, ο Α11 έχει κατά 30% ταχύτερα γραφικά και είναι κατά 70% πιο γρήγορος από τον προκάτοχό του. Παράλληλα, επεκτείνει την διάρκεια ζωής της μπαταρίας κατά δύο ώρες σε σύγκριση με το iPhone7.

Επίσης, η εταιρεία εισαγάγει για πρώτη φορά το σύστημα ασύρματης φόρτισης Qi, το οποίο χρησιμοποιεί ένα δίσκο στο πίσω μέρος του τηλεφώνου για το γέμισμα της μπαταρίας χωρίς τη χρήση καλωδίων. Επιπλέον, το νέο smartphone θα ενσωματώνει το νέο λειτουργικό iOS11 της Apple.

«Αυτό είναι το iPhone X. Είναι το μεγαλύτερο βήμα στο μέλλον από τη διάθεση του πρώτου iPhone», δήλωσε κατά τη διάρκεια τη παρουσίασης ο Τ.Κουκ.

Ωστόσο, το νέο μοντέλο είναι το ακριβότερο που έχει βγάλει ποτέ η εταιρεία, η εμπορική διάθεση του οποίου θα ξεκινήσει στις 3 Νοεμβρίου. Η έκδοση των 64GB θα διατεθεί στην αμερικανική αγορά προς 999 δολάρια (περίπου 835 ευρώ), ενώ η έκδοση των 256GB θα φτάνει σε κόστος τα 1.149 δολάρια (περίπου 960 ευρώ).

Το iPhone X θα είναι διαθέσιμο σε δύο χρώματα, «διαστημικό γκρι» και ασημί.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL