Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στην Κρήτη από τις 2 έως τις 6 Ιουλίου το συνέδριο της Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρίας

Στο συνέδριο, που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια θα παρουσιαστούν επιστημονικά θέματα που σχετίζονται με την Αστρονομία, την Αστροφυσική, και τη Διαστημική Φυσική, και θα συμμετέχουν πάνω από 150 επιστήμονες από 19 χώρες. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη στις δύο εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια του Συνεδρίου

Το 13ο Συνέδριο της Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρίας θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο, από τις 2 ως τις 6 Ιουλίου 2017 και συνδιοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Τα συνέδρια της Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρίας είναι το κύριο επιστημονικό δρώμενο της αστρονομικής κοινότητας στην Ελλάδα.

Στο συνέδριο, που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια σε διαφορετική πόλη, θα παρουσιαστούν επιστημονικά θέματα που σχετίζονται με την Αστρονομία, την Αστροφυσική, και τη Διαστημική Φυσική, και θα συμμετέχουν πάνω από 150 επιστήμονες από Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα από 19 χώρες (Ελλάδα, Αυστρία, Αργεντινή, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένο Βασίλειο, Η.Π.Α, Ινδία, Ισπανία, Ιταλία, Μεξικό, Ολλανδία, Πολωνία, Σερβία, Σουηδία, και Χιλή).

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, διοργανώνονται δύο δράσεις για το ευρύ κοινό:

Την Κυριακή, 2 Ιουλίου, ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νικόλαος Κυλάφης, θα δώσει ομιλία με θέμα: «Αστροφυσικοί πίδακες: Εκροή ύλης από μαύρες τρύπες». Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στις 20:00 στη δημοτική αίθουσα «Μανώλης Καρέλλης» της οδού Ανδρόγεω.

Επίσης, την ίδια μέρα, στην περιοχή Καράβολας, στην παραλιακή Ηρακλείου, στις 17:30, διοργανώνεται ένα αστρονομικό παιχνίδι θησαυρού για παιδιά ηλικίας 7-11 ετών.

Η ομάδα διάχυσης της αστρονομίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σε συνεργασία με την Αστρονομική Ομάδα Φοιτητών Πανεπιστημίου Κρήτης, υπόσχεται με ευφάνταστο και διασκεδαστικό τρόπο να «μυηθούν» τα παιδιά στην Αστρονομία.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και για τις δύο εκδηλώσεις.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ισχυρή πολιτική βούληση

Το ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας είναι πλέον πολιτικό. Από τεχνοκρατικής άποψης έχει λυθεί με τη συμφωνία της κυβέρνησης με τις διοικήσεις των τραπεζών. Τις οποίες, θα πρέπει να...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο