Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.8°C
1 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.8°C13.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.3°C
0 BF 81%
Κρυπτογράφηση όλων των μορφών ψηφιακής επικοινωνίας προτείνει επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κρυπτογράφηση όλων των μορφών ψηφιακής επικοινωνίας προτείνει επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου

Την εφαρμογή end-to-end (από άκρο σε άκρο) κρυπτογράφησης σε όλες τις μορφές ψηφιακής επικοινωνίας επιδιώκει επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το BBC, το σχέδιο νόμου που προτείνει η επιτροπή έχει σκοπό την προστασία ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων από κυβερνοεπιθέσεις ή από κυβερνητικές υπηρεσίες παρακολούθησης. «Οι Ευρωπαίοι πολίτες έχουν δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή και αυτό επεκτείνεται και στις διαδικτυακές επικοινωνίες», υποστηρίζει η εν λόγω επιτροπή.

Η κρυπτογράφηση περιλαμβάνει την ψηφιακή κωδικοποίηση ενός μέσου επικοινωνίας για την προστασία του περιεχομένου του και στη συνέχεια τη χρήση ενός ψηφιακού κλειδιού για την επανασύνδεση των δεδομένων.

Με την end-to-end κρυπτογράφηση συνεπάγεται ότι η εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες Διαδικτύου ή τηλεπικοινωνιών δεν θα έχει πρόσβαση στο κλειδί, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να «ακούει» αυτό που μοιράζεται ο αποστολέας με τον παραλήπτη.

«Η αρχή της εμπιστευτικότητας θα πρέπει να ισχύει για όλα τα υφιστάμενα και μελλοντικά μέσα επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένων των τηλεφωνικών κλήσεων, της πρόσβασης στο Διαδίκτυο, των εφαρμογών άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων, των διαδικτυακών κλήσεων και των προσωπικών μηνυμάτων που παρέχονται μέσω των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης», αναφέρεται στο σχέδιο νόμου της Ευρωπαϊκής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που ασχολείται με τις Δημόσιες Ελευθερίες, τη Δικαιοσύνη και τις Εσωτερικές Υποθέσεις.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL