Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ψιχάλες
18 °C
16.3°C18.6°C
4 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.6°C15.9°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.1°C15.4°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ψιχάλες
13 °C
12.9°C14.6°C
3 BF 82%
Ψηφιακά εργαλεία και πολιτιστική διαχείριση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ψηφιακά εργαλεία και πολιτιστική διαχείριση

Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ) σας προσκαλεί την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017, 5-8 μ.μ., στην εκδήλωση με τίτλο «Ψηφιακά εργαλεία και πολιτιστική διαχείριση» με σκοπό να αναδείξει το ερευνητικό έργο των ακαδημαϊκών και ερευνητικών φορέων στον τομέα της πολιτιστικής διαχείρισης και να φέρει σε επαφή τους ερευνητές με τους πολιτιστικούς φορείς, τους μουσειολόγους και τους επαγγελματίες στον χώρο της εκπαιδευτικής τεχνολογίας και του πολιτιστικού τουρισμού. 

Στοχεύοντας στην έναρξη ενός γόνιμου διαλόγου και με προσδοκία την περαιτέρω ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, η εκδήλωση περιλαμβάνει μια ενότητα παρουσιάσεων και ομιλιών όσον αφορά τα ψηφιακά εργαλεία που χρησιμοποιούνται σήμερα στον τομέα της πολιτιστικής διαχείρισης, ενώ έπειτα θα ακολουθήσει διαδραστική έκθεση η οποία θα δώσει την ευκαιρία στο κοινό να συνομιλήσει με τους δημιουργούς.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, το κοινό θα παρακολουθήσει σαρωτές μεγάλης κλίμακας, συναθροιστές, μια διαδραστική πλατφόρμα που αναπτύχθηκε με σκοπό την επαύξηση γνώσης μέσω απλών παιχνιδιών, ένα chatbot και πολλά άλλα ενδιαφέροντα εργαλεία και εφαρμογές.

750.000 malware στο Android

Η ελευθερία που προσφέρει το Android ως προς την ανάρτηση μιας εφαρμογής αλλά και η δυνατότητα εγκατάστασης προσπερνώντας τις κλασικές διαδικασίες του λογισμικού φαίνεται πως έχουν κάνει την κατάσταση με το malware να ξεφύγει αρκετά. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εταιρεία G Data, πάνω από 750.000 κακόβουλες εφαρμογές έχουν εντοπιστεί στο λειτουργικό της Google μόνο κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2017, με τις εκτιμήσεις να λένε πως ο αριθμός θα φτάσει στα 3,5 εκατομμύρια μέχρι τα τέλη της χρονιάς. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στις συσκευές από τρίτους κατασκευαστές, όπου και τα software updates φτάνουν στον καταναλωτή με καθυστερήσεις. Συγκριτικά με τις περασμένες σεζόν, οι αριθμοί των Android malware apps που εντοπίστηκαν από την ίδια εταιρεία φαίνονται στο παρακάτω σχεδιάγραμμα. Όπως φαίνεται, οι δημιουργοί προτιμούν περισσότερο να «χτυπούν» συσκευές με Lollipop και Marshmallow, με τις δύο εν λόγω εκδόσεις να έχουν συλλέξει τα 2/3 των malware apps.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL