Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος και ΓΓΕΤ προωθούν την ίδρυση Γραφείου ESERO στην Ελλάδα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος και ΓΓΕΤ προωθούν την ίδρυση Γραφείου ESERO στην Ελλάδα

Η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (European Space Agency - ESA) προωθούν την ίδρυση και λειτουργία Γραφείου ESERO (European Space Education Resource Office) στην Ελλάδα.

Το προς ίδρυση Γραφείο στην Ελλάδα θα αποτελέσει μέλος του δικτύου ESERO, το οποίο μέχρι σήμερα αριθμεί δέκα Γραφεία που καλύπτουν 13 κράτη-μέλη της ESA.

Το ESERO είναι ένα συνεργατικό έργο μεταξύ της ESA και των κρατών-μελών, το οποίο, με όχημα το ελκυστικό για τους μαθητές αντικείμενο του Διαστήματος, αποσκοπεί στην ενίσχυση στη βασική εκπαίδευση της διδασκαλίας STEM (Science-Technology-Engineering-Mathematics), δηλαδή του «τετραγώνου» Επιστήμη-Τεχνολογία-Μηχανική-Μαθηματικά.

Η ESA και η ΓΓΕΤ αναζητούν φορείς με δραστηριότητα στα αντικείμενα της παιδαγωγικής μεθόδου STEM και του Διαστήματος, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη δημιουργία του νέου Γραφείου. Στο πλαίσιο αυτό, συνδιοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα για δημόσιους και ιδιωτικούς μη-κερδοσκοπικούς και παιδαγωγικούς φορείς της χώρας την Παρασκευή 19 Μαΐου, στο αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Παστέρ στην Αθήνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL