Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Η γαρίδα "Pink Floyd" που προκαλεί... κώφωση στα θύματα της
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η γαρίδα "Pink Floyd" που προκαλεί... κώφωση στα θύματα της

Μια γαρίδα εξοπλισμένη με μια χοντρή ροζ δαγκάνα, ικανή να παράγει εκκωφαντικό ήχο, βαφτίστηκε "Pink Floyd" από έναν ερασιτέχνη ερευνητή, λάτρη του βρετανικού ροκ συγκροτήματος, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Το καρκινοειδές "Synalpheus pinkfloydi", όπως είναι η... επιστημονική ονομασία του, διαθέτει μια ιδιαίτερη, ροζ δαγκάνα, την οποία πλαταγίζει με σκοπό να ζαλίσει τα θύματά του. Φτιάχνει έτσι μια φυσαλίδα που όταν σκάει παράγει έναν εκκωφαντικό θόρυβο, εξήγησε το πανεπιστήμιο στον ιστότοπό του. Ο ήχος αυτός προκαλεί κώφωση στη λεία της γαρίδας. Είναι μάλιστα τόσο ισχυρός που μπορεί ακόμη και να σκοτώσει ένα μικρό ψάρι.

Η γαρίδα, που ανακαλύφθηκε πρόσφατα στις ακτές του Ειρηνικού στον Παναμά, παρουσιάστηκε σε μια έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα το μουσείο.

"Ακούω Pink Floyd από τότε που ήμουν 14 ετών", εξήγησε ο Σάμι ντε Γκρέιβ, που συμμετείχε στη σύνταξη της μελέτης για το νέο είδος. "Η περιγραφή αυτού του νέου είδους γαρίδας της οικογένειας των αλφεοειδών ήταν μια ονειρεμένη ευκαιρία να τιμήσω το αγαπημένο μου συγκρότημα", είπε.

Είναι η πρώτη φορά που το συγκρότημα "τιμάται" με αυτόν τον τρόπο, τόνισε το πανεπιστήμιο, χωρίς να διευκρίνισει πάντως αν τα μέλη των Pink Floyd αισθάνονται περηφάνεια για τα βαφτίσια...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL