Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αυγή της Κυριακής- Πρίσμα: Το ένθετο για την τεχνολογία

Στην Αυγή της Κυριακής που θα κυκλοφορήσει εκτάκτως το Μεγάλο Σάββατο διαβάστε στο επιστημονικό ένθετο Πρίσμα:

O Fourier και οι Beatles

Με μια μαθηματική μέθοδος που θεμελιώθηκε το 19ο αιώνα από τον Joseph Fourier, σε συνδυασμό με τις σύγχρονες υπολογιστικές δυνατότητες, οι τεχνικοί των Abbey Road Studios κατάφεραν να αναδείξουν τις ζωντανές ηχογραφήσεις των Beatles και να μας δείξουν πώς, μισό αιώνα αργότερα, παραμένουν πρωτοπόροι στη μουσική βιομηχανία.

 

Από το Εργαστήριο στο σχολείο: Εκπαιδευτικά Προγράμματα για μαθητές στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος

Από το Σεπτέμβριο του 2015 το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος έχει προσφέρει δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα σε πάνω από 3.500 μαθητές της χώρας. Τα προγράμματα αναπτύχθηκαν από το Εργαστήριο Τεχνολογίας Γνώσεων & Λογισμικού, του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και πραγματοποιούνται με τη βοήθεια του Τμήματος Οργάνωσης και Παραγωγικότητας της Δ/νσης Διοικητικού του Δημόκριτου.

 

Θαύματα και Επιστήμη

Αν ο Θεός παραβιάζει διαρκώς και με διαφορετικούς τρόπους την πορεία της φύσης, τότε πώς μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για όσα μελετάμε; Πώς μπορούμε να λέμε ότι υπάρχουν κανονικότητες στη φύση, αν αυτές μπορούν να παραβιαστούν ανά πάσα στιγμή;

 

Ίνες άνθρακα από πράσινες πρώτες ύλες, φθηνότερες και φιλικότερες προς το περιβάλλον

Το ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα FIBRALSPEC διερευνά την παραγωγή και την αξιοποίηση εναλλακτικών πρώτων υλών για την παραγωγή ινών άνθρακα.

Δείτε όλα τα σχόλια