Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C20.9°C
2 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C19.5°C
2 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
15.5°C19.3°C
1 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.6°C
2 BF 51%
Ρεκόρ συμμετοχής στον φετινό διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρεκόρ συμμετοχής στον φετινό διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Ξεπερνώντας τις προσδοκίες ο φετινός τελικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, σημείωσε ρεκόρ συμμετοχής, αφού τουλάχιστον 1.100 μαθητές συμμετείχαν σε 256 ομάδες.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό τον οποίο διοργάνωσε ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas κλήθηκαν να δημιουργήσουν ομάδες 2 ή 3 ατόμων και να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν και να προγραμματίσουν ένα ρομπότ, το οποίο είτε χρησιμοποιείται σε δοκιμασίες πίστας, είτε προσομοιώνει ένα επιστημονικό δεδομένο σχετικό με τη φετινή θεματολογία της αειφόρου ανάπτυξης.

Το κάθε ηλικιακό επίπεδο των μαθητών διαγωνίστηκε σε ξεχωριστό πρόβλημα και πίστα διαγωνισμού, με διαφορετικό επίπεδο δυσκολίας ανάλογα με την ηλικία.

Οι ομάδες του Δημοτικού είχαν ως θέμα «Οχήματα και μεταφορές του αύριο», οι μαθητές Γυμνασίου έπρεπε να κατασκευάσουν ένα ρομπότ για να διανύσει ταχύτερα την «Πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου», ενώ οι ομάδες του Λυκείου δοκιμάστηκαν με τις ρομποτικές κατασκευές τους στο θέμα «Πράσινη Ενέργεια και Επιχειρηματικότητα».

Τα έργα που παρουσίασαν οι μαθητές, με την υποστήριξη των προπονητών-καθηγητών τους, βασίστηκαν στην εκπαιδευτική μέθοδο STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics), η οποία αξιοποιεί συνδυαστικά την επιστήμη, τα μαθηματικά, τη μηχανική και την τεχνολογία για την ανάπτυξη πρωτότυπων και λειτουργικών κατασκευών.

Την πρώτη θέση ανάμεσα στις ομάδες του Δημοτικού κατέκτησε η SmartRobots του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης, ενώ ακολούθησαν οι Master Builder του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου και ROBO RAILS των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα.

Πρώτη στην κατηγορία των μαθητών Γυμνασίου διακρίθηκε η ομάδα N1 των Γυμνάσιων Σχολείων Πάτρας, ενώ τη δεύτερη και τρίτη θέση κατέκτησαν οι ανεξάρτητες ομάδες AIRGears και TeamWork Dream αντίστοιχα.

Στη μεγαλύτερη, ηλικιακά, κατηγορία στην πρώτη θέση ισοβάθμισαν οι ομάδες μαθητών Λυκείου Minders του ιδιωτικού σχολείου Εκπαιδευτική Αναγέννηση και Fargrobs του 7ου Γενικού Λυκείου Τρικάλων, στη δεύτερη θέση βρέθηκε η ομάδα Robotilus Team του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου Ελληνογερμανική Αγωγή, ενώ την τρίτη θέση κατέκτησαν οι KickPumps του 2ου Γενικού Λυκείου Θήβας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL