Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Europeana Music
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Europeana Music

Το ψηφιακό ηχητικό αποθετήριο Europeana Sounds λάνσαρε μια νέα διαδικτυακή πηγή γεμάτη μουσική: Τη Europeana Music. Εδώ θα βρείτε, μεταξύ άλλων, τις πρώιμες ηχογραφήσεις του Mozart, μια συναυλία των Smashing Pumpkins και περίπου 250.000 μοναδικά πολιτιστικά αντικείμενα για επαγγελματίες μουσικούς, ακαδημαϊκούς, αλλά και για όποιον αγαπά τη μουσική. Πρόκειται για το νέο πολιτιστικό προϊόν της Europeana, της ψηφιακής πλατφόρμας που συγκεντρώνει την πλούσια ευρωπαϊκή ψηφιακή πολιτιστική κληρονομιά και την καθιστά προσβάσιμη στο κοινό για έρευνα, μάθηση, εργασία ή και διασκέδαση. Μουσικοί, ιστορικοί, ακαδημαϊκοί ή κάποιος που αναζητά κάτι καινούργιο μπορούν να ψάξουν, να περιηγηθούν και να κατεβάσουν περιεχόμενο υψηλής ποιότητας από 50 ευρωπαϊκά ινστιτούτα.

Ανοιχτά σχολεία

Στο πλαίσιο του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία, μια πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) σας καλεί να εγγραφείτε στα ανοιχτά μαθήματα που θα γίνουν στο 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθηνών και στο 76o Δημοτικό Σχολείο Αθηνών. Στα μαθήματα αυτά μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε επιθυμεί για να μάθει να συγγράφει λήμματα στη Βικιπαίδεια, να μάθει να χρησιμοποιεί Ανοιχτούς Εκπαιδευτικούς Πόρους (ΑΕΠ) καθώς και να εξοικειωθεί με την έννοια των πνευματικών δικαιωμάτων, να αποκτήσει τις απαραίτητες δεξιότητες για να εμπλουτίζει με πληροφορίες χάρτες της γειτονιάς του με το OpenStreetMap, να μάθει να εγκαθιστά και να χρησιμοποιεί το Ubuntu Linux στον υπολογιστή του και να εκπαιδευτεί στη χρήση τεχνολογιών Ανοιχτού Υλικού (Εφαρμογές 3D printing).

Πληροφορίες: https://edu.ellak.gr/2016/12/30/i-engrafes-xekinisan-anichta-mathimata-tou-organismou-anichton-technologion-eellak-se-2-scholia-tis-athinas/

Και backup, και φόρτιση

Το CANVIO for Smartphone, μια φορητή συσκευή αποθήκευσης και φόρτισης για Android τηλέφωνα είναι μια καινοτομία της Toshiba Electronics. Το CANVIO for Smartphone δημιουργεί αντίγραφα και φορτίζει το συνδεδεμένο τηλέφωνο με μία χρήση. Τα backups δημιουργούνται αυτόματα κάθε φορά που το smartphone συνδέεται εάν ο χρήστης έχει ενεργοποιήσει τη λειτουργία σε Android app. Επίσης, η συσκευή μπορεί να απλοποιήσει το set-up νέων smartphones προσφέροντας μια εύκολη λύση στη μεταφορά δεδομένων από ένα παλιό τηλέφωνο. Για τους χρήστες PC, ο CANVIO for Smartphone μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν εξωτερικός σκληρός δίσκος, αποθηκεύοντας αρχεία μέσω USB.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL