Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Το πρώτο Nokia με Android αποκλειστικά για την αγορά της Κίνας

Ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του Nokia 6 περιλαμβάνουν την πιο πρόσφατη έκδοση του Android, το Nougat, οθόνη 5,5 ιντσών Full HD 1080p, κύρια κάμερα 16Mpixels, 4GB μνήμης RAM, 64GB εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο, καθώς και δύο ενισχυτές που θα υποστηρίζονται από το σύστημα επεξεργασίας ήχου Dolby Atmo

Το πρώτο Nokia κινητό τηλέφωνο, με Android, πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα και αποκλειστικά για την αγορά της Κίνας.

Η συσκευή θα διατεθεί σε συνεργασία με τοπικό πάροχο υπηρεσιών Ίντερνετ, ενώ η ομάδα που ανέπτυξε το Nokia 6 υποστηρίζει ότι η συσκευή αναμένεται να έχει μεγάλη ανταπόκριση στην τοπική αγορά.

Η Nokia δεν κατασκευάζει πλέον τηλέφωνα που φέρουν το όνομά της, αντ' αυτού έχει δώσει την άδεια για το εμπορικό της σήμα σε μια άλλη φιλανδική εταιρεία, την HMD Global.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά το BBC, η κυκλοφορία του Nokia 6 αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς σηματοδοτεί την επιστροφή της εταιρείας στην αγορά μετά από τα Windows Phones που είχε κυκλοφορήσει στο παρελθόν.

Η Microsoft είχε χρησιμοποιήσει το λογότυπο της Nokia για έναν περίπου χρόνο, αφότου είχε εξαγοράσει το τμήμα κινητών τηλεφώνων της εταιρείας το 2014.

Η HMD Global έχει ανακοινώσει ότι σκοπεύει να κυκλοφορήσει αρκετές Nokia-Android συσκευές μέσα στο τρέχον έτος, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να παράσχει κατά τη διάρκεια της έκθεσης ηλεκτρονικών Mobile World Congress η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο στη Βαρκελώνη.

Ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του Nokia 6 περιλαμβάνουν την πιο πρόσφατη έκδοση του Android, το Nougat, οθόνη 5,5 ιντσών Full HD 1080p, κύρια κάμερα 16Mpixels, 4GB μνήμης RAM, 64GB εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο, καθώς και δύο ενισχυτές που θα υποστηρίζονται από το σύστημα επεξεργασίας ήχου Dolby Atmos.

Δείτε όλα τα σχόλια