Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αποστολή στους Τρωικούς αστεροειδείς και στον μεταλλικό αστεροειδή Ψυχή ανακοίνωσε η NASA

Οι Τρωικοί αστεροειδείς πιστεύεται ότι αποτελούνται από τα πρωταρχικά υλικά από τα οποία σχηματίσθηκαν οι πλανήτες, συνεπώς η μελέτη τους θα φωτίσει την ιστορία του ηλιακού συστήματος. Η «Ψυχή» πιθανώς αποτελεί απομεινάρι μεταλλικού πυρήνα ενός παλαιότερου πλανήτη με το μέγεθος του Άρη

Μία αποστολή στους Τρωικούς αστεροειδείς γύρω από τον Δία το 2021 και μία το 2023 στον μεταλλικό αστεροειδή Ψυχή αναμένεται να στείλει η NASA, στο ευρύτερο πρόγραμμα πλανητικής εξερεύνησης "Discovery", με τα δύο διαστημικά σκάφη να ονομάζονται «Λούσι» και «Ψυχή» αντίστοιχα.

Οι Τρωικοί αστεροειδείς πιστεύεται ότι αποτελούνται από τα πρωταρχικά υλικά από τα οποία σχηματίσθηκαν οι πλανήτες, συνεπώς η μελέτη τους θα φωτίσει την ιστορία του ηλιακού συστήματος.

Η «Λούσι» προγραμματίζεται να φθάσει στο στόχο της το 2027 και έως το 2033 να μελετήσει έξι από τους Τρωικούς αστεροειδείς οι οποίοι βρίσκονται γύρω από το μεγαλύτερο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος.

Η «Ψυχή» αναμένεται να φθάσει στον ομώνυμο αστεροειδή διαμέτρου 210 χλμ, το 2030. Θα είναι η πρώτη φορά που η NASA επισκέπτεται έναν κόσμο όχι παγωμένο, βραχώδες ή αέριο, αλλά μεταλλικό.

Πρόκειται για ένα από τα πιο παράξενα σώματα στο ηλιακό σύστημα, που πιθανώς αποτελεί το απομεινάρι του μεταλλικού πυρήνα ενός παλαιότερου πλανήτη με το μέγεθος του Άρη.

Παράλληλα, η NASA θα συνεχίσει τη χρηματοδότηση για την ανάπτυξη του διαστημικού τηλεσκοπίου NEOCam, που ψάχνει δυνητικά απειλητικούς κοντινούς στη Γη αστεροειδείς.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια