Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Επιστήμονες έδωσαν το όνομα του Τζίμι Χέντριξ σε σπάνιο είδος φυτού (Video)

Επιστήμονες ανακάλυψαν πρόσφατα ένα σπάνιο είδος παχύφυτου και το ονόμασαν Dudleya hendrixii ή «Ο Χέντριξ ζει για πάντα» το οποίο βρίσκεται μόνο στην περιοχή της Μπάχα Καλιφόρνια, Πούντα Κολονέτ, στο Μεξικό

«Ο Χέντριξ ζει για πάντα» ονομάζεται ένα φυτό το οποίο μόλις ανακαλύφθηκε στο Μεξικό, και όπως σωστά φανταστήκατε το όνομά του το πήρε από τον σπουδαίο κιθαρίστα Τζίμι Χέντριξ.

Επιστήμονες ανακάλυψαν πρόσφατα ένα σπάνιο είδος παχύφυτου και το ονόμασαν Dudleya hendrixii ή «Ο Χέντριξ ζει για πάντα» το οποίο βρίσκεται μόνο στην περιοχή της Μπάχα Καλιφόρνια, Πούντα Κολονέτ, στο Μεξικό.

Είναι λεπτό με μίσχο και συνήθως φθάνει σε ύψος τα 3 μ. Το φυτό με χυμώδη φύλλα και άνθη σε έντονο ροζ και λευκό χρώμα «πεθαίνει το καλοκαίρι και αναπτύσσεται ξανά το φθινόπωρο» δήλωσε ο συντάκτης της μελέτης Μαρκ Ντοντέρο, ο οποίος ανακάλυψε το φυτό.

Ο Μαρκ Ντοντέρο και ο Στέφεν Μακέιμπ, βοτανολόγος του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια Σάντα Κρουζ, αποφάσισαν να ονομάσουν το φυτό προς τιμήν του αγαπημένου τους μουσικού καθώς ο Ντοντέρο συνειδητοποίησε ότι άκουγε το τραγούδι του Χέντριξ «Voodoo Child» τη στιγμή που ανακάλυψε το ροζ φυτό.

Η επιστημονική ομάδα δημοσίευσε τα ευρήματά της στο περιοδικό «Madroño», που εκδίδεται από την Εταιρεία Βοτανολογίας της Καλιφόρνια.

Δυστυχώς, παρότι μόλις εντοπίστηκε το σπάνιο φυτό είναι ήδη σε κίνδυνο μιας και απειλείται από τη βόσκηση, τις γεωργικές εργασίες, την κυκλοφορία οχημάτων και την οικιστική ανάπτυξη στην περιοχή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που επιστήμονες δίνουν το όνομα του αγαπημένου τους καλλιτέχνη σε κάτι που ανακαλύπτουν.

Για παράδειγμα, το όνομα Gnathia marleyi, καρκινοειδούς της Καραϊβικής.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια