Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πέθανε ο βιολόγος Φρανσουά Ζακόμπ

Σε ηλικία 92 ετών πέθανε χθες ο Γάλλος βιολόγος Φρανσουά Ζακόμπ, βραβείο Νόμπελ Ιατρικής-Φυσιολογίας 1965. Είχε διακριθεί για την έρευνά του στη μοριακή βιολογία. Γεννήθηκε στο Νανσύ το 1920 και το...

Σε ηλικία 92 ετών πέθανε χθες ο Γάλλος βιολόγος Φρανσουά Ζακόμπ, βραβείο Νόμπελ Ιατρικής-Φυσιολογίας 1965. Είχε διακριθεί για την έρευνά του στη μοριακή βιολογία. Γεννήθηκε στο Νανσύ το 1920 και το 1940 κατατάχτηκε στις Ελεύθερες Γαλλικές Δυνάμεις, αρχικά στο Λονδίνο και μετά στην Αφρική. Τραυματίστηκε σοβαρά κατά την απόβαση στη Νορμανδία. Μετά την ανάρρωσή του, ολοκλήρωσε τις ιατρικές σπουδές, στρεφόμενος στη βιολογία, και εργάστηκε υπό τον Αντρέ Λβοφ στο Ινστιτούτο Παστέρ, του οποίου το 1982-88 διετέλεσε πρόεδρος. Υπήρξε μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας από το 1996, καθώς και Ακαδημιών άλλων χωρών. Η κηδεία του θα γίνει αύριο στο στρατιωτικό μνημείο των Απομάχων στο κέντρο του Παρισιού. Στα ελληνικά έχουν μεταφραστεί τα βιβλία του Η λογική του ζώντος κ.ά.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Κωμωδία

Η αλήθεια είναι ότι περιμένουμε με εξαιρετικό ενδιαφέρον το πόρισμα της Προανακριτικής. Γιατί, αν τελικά η πλειοψηφία Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. αποφασίσει ότι ο Δ. Παπαγγελόπουλος είναι ύποπτος τελέσεως του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας, θα πρέπει να μας εξηγήσουν σε ποιο ακριβώς αδίκημα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις