Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΥΠΠΟΑ: Οι αβάσιμες αιτιάσεις της κας Κεφαλογιάννη προκαλούν τοξικότητα σε έναν χώρο που πρέπει να μένει έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις

"Η κα Κεφαλογιάννη ακόμη και αν δεν καταφέρνει να δείχνει το στοιχειώδη σεβασμό σε ανθρώπους, οφείλει τουλάχιστον να σέβεται τους θεσμούς για τους οποίους κόπτεται τάχα" δήλωσε η Μυρσίνη Ζορμπά

"Η αμετροέπεια και η κατασυκοφάντηση, δεν είναι καλοί σύμβουλοι, όταν μάλιστα δεν αφορούν μόνο τους πολιτικούς αντιπάλους, αλλά εμπλέκουν πολιτιστικούς οργανισμούς και πρόσωπα του καλλιτεχνικού κόσμου  που ουδεμία σχέση έχουν με τις εμμονές της κας Κεφαλογιάννη" απαντά το ΥΠΠΟΑ για τους διορισμούς σε θέσεις καλλιτεχνικών διευθυντών στην τομεάρχη Πολιτισμού της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη.

"Στοιχεία εμμονής και άγριας επίθεσης στην απόλυτα νόμιμη θεσμική διαδικασία της προκήρυξης θέσεων καλλιτεχνικών διευθυντών περιέχει η νέα ανακοίνωση της τομεάρχου πολιτισμού της ΝΔ" αναφέρει πιο συγκεκριμένα.

Παράλληλα η Υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά δήλωσε: «Όσο για τα προσωπικά βέλη της κας Κεφαλογιάννη εναντίον μου να γνωρίζει ότι κρίνομαι καθημερινά και παίρνω τη δημόσια πολιτική ευθύνη που μου αναλογεί. Δεν περιμένω την κα Κεφαλογιάννη να με κρίνει και να μιλάει για ένα μέλλον με αξίες που η ίδια σε κάθε λέξη της καταπατά εκτοξεύοντας δηλητήριο. Να γνωρίζει όμως ότι ακόμη και αν δεν καταφέρνει να δείχνει το στοιχειώδη σεβασμό σε ανθρώπους, οφείλει τουλάχιστον να σέβεται τους θεσμούς για τους οποίους κόπτεται τάχα.  Όσο θα βρίσκομαι στο υπουργείο Πολιτισμού θα εργάζομαι σταθερά και ως την τελευταία ημέρα με αφοσίωση στο σημαντικό έργο που πρέπει να ολοκληρωθεί».

Η ανακοίνωση είναι του ΥΠΠΟΑ

Στοιχεία εμμονής και άγριας επίθεσης στην απόλυτα νόμιμη θεσμική διαδικασία της προκήρυξης θέσεων καλλιτεχνικών διευθυντών περιέχει η νέα ανακοίνωση της τομεάρχου πολιτισμού της ΝΔ. 

Η αμετροέπεια και η κατασυκοφάντηση, όμως, δεν είναι καλοί σύμβουλοι, όταν μάλιστα δεν αφορούν μόνο τους πολιτικούς αντιπάλους, αλλά εμπλέκουν πολιτιστικούς οργανισμούς και πρόσωπα του καλλιτεχνικού κόσμου  που ουδεμία σχέση έχουν με τις εμμονές της κας Κεφαλογιάννη. Γι’ αυτό της συστήνουμε να σκεφτεί έστω και τώρα υπεύθυνα και να απαντήσει στο πραγματικό ερώτημα που έχουμε θέσει με κάθε παρόμοια ευκαιρία που μας δίνει: διορισμοί ή προκηρύξεις στους πολιτιστικούς οργανισμούς, ρουσφετολογικές τοποθετήσεις ή διαγωνισμοί με διαφάνεια και αξιοκρατία, πολιτικοί φίλοι ή άξιοι καλλιτέχνες;

Να μας πει, χωρίς υπεκφυγές, συγκεκριμένα ποια είναι η φωτογραφική προκήρυξη που υπονοεί, διότι οι θολές κατηγορίες που εκτοξεύει μολύνουν το περιβάλλον και χαρακτηρίζουν το δικό της ήθος. Οι αβάσιμες αιτιάσεις της κας Κεφαλογιάννη προκαλούν τοξικότητα σε έναν ευαίσθητο χώρο που πρέπει να μένει έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις.

Συγκεκριμένα, η προκήρυξη του καλλιτεχνικού διευθυντή του Μεγάρου Μουσικής  Θεσσαλονίκης έγινε με όλους τους κανόνες διαφάνειας και ακολούθησε σχολαστικά τις απαραίτητες νόμιμες διαδικασίες ανάδειξης του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή.

Η κα Κεφαλογιάννη αναφέρεται στον προηγούμενο διευθυντή του ΟΜΜΘ εκτοξεύοντας εναντίον της Υπουργού Πολιτισμού κατηγορίες για εξαναγκασμό του σε παραίτηση, ενώ είναι γνωστό ότι εργαζόταν επί εννιά χρόνια στον οργανισμό και παραιτήθηκε προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να υποβάλει αίτηση στην προκήρυξη. Μήπως η κα Κεφαλογιάννη προτιμά μόνιμους διευθυντές διορισμένους που μένουν σαν δημόσιοι υπάλληλοι στις θέσεις τους;

Η προκήρυξη του ΕΜΣΤ βγήκε άγονη ακριβώς γιατί οι διαδικασίες ήταν διαφανείς και αξιοκρατικές, γι’ αυτό και θα επαναληφθεί.  

Όσον αφορά στις προκηρύξεις για τις θέσεις των καλλιτεχνικών διευθυντών του Εθνικού Θεάτρου και του Ελληνικού Φεστιβάλ, ας μην ανησυχεί, διότι η δημόσια διοίκηση έχει τον τρόπο να διασφαλίζει την ομαλή και νόμιμη λειτουργία αναστέλλοντας τις προθεσμίες υποβολής των δικαιολογητικών αμέσως μόλις προκηρυχθούν οι εκλογές. Οι κανόνες υπάρχουν και ισχύουν για όλους και, όπως όλοι ξέρουν, οι εκλογές δεν έχουν ακόμη προκηρυχθεί. Προς τι λοιπόν η τόση φούρια και αλαζονεία;

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι ρωγμές στο τείχος

Οι περιοδείες του Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι συναντήσεις τους με τον κόσμο του εμπορίου, της εστίασης και της μικρής επιχειρηματικότητας δημιουργούν ένα σοβαρό ρήγμα στο επικοινωνιακό τείχος που έχει σηκώσει η κυβέρνηση γύρω από την πολιτική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις