Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΥΠΠΟΑ προς Όλγα Κεφαλογιάννη: Η πολιτική υποκρισία τελειώνει μαζί με τις δικαιολογίες και τις αναχρονιστικές πολιτικές

"Οι προκηρύξεις είναι καθ’ όλα νόμιμες , αλλά αυτό που δεν μπορεί να μεταμφιεστεί είναι η απόπειρα δημιουργίας εντυπώσεων προκειμένου η κ. Κεφαλογιάννη να κρύψει την καθαρή και προφανή προτίμησή της στους διορισμούς"

"Oι χωρίς διαδικασίες διορισμοί καλλιτεχνικών διευθυντών, συχνά κατά περίπτωση φίλων και πολιτικά προσκείμενων, αποτελούσαν για τις κυβερνήσεις της ΝΔ συστηματική πρακτική και το αποκορύφωμα έπαρσης, αλαζονείας, αδιαφάνειας" απαντά το ΥΠΠΟΑ για τους διορισμούς σε θέσεις καλλιτεχνικών διευθυντών στην τομεάρχη Πολιτισμού της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη.

"Οι προκηρύξεις είναι καθ’ όλα νόμιμες , αλλά αυτό που δεν μπορεί να μεταμφιεστεί είναι η απόπειρα δημιουργίας εντυπώσεων προκειμένου η κ. Κεφαλογιάννη να κρύψει την καθαρή και προφανή προτίμησή της στους διορισμούς" τονίζει το ΥΠΠΟΑ.

Η ανακοίνωση είναι του ΥΠΠΟΑ

Επί χρόνια, οι χωρίς διαδικασίες διορισμοί καλλιτεχνικών διευθυντών, συχνά κατά περίπτωση φίλων και πολιτικά προσκείμενων, αποτελούσαν για τις κυβερνήσεις της ΝΔ συστηματική πρακτική και το αποκορύφωμα έπαρσης, αλαζονείας, αδιαφάνειας και περιφρόνησης κάθε έννοιας αξιοκρατίας. Το γνωρίζει καλά ο καλλιτεχνικός κόσμος, που αντιλαμβάνεται τι σημαίνει απαξίωση του καλλιτεχνικού χώρου, όπως γνωρίζει και ότι τηρήσαμε την υπόσχεσή μας ότι θα το ανατρέψουμε.

Αλλά η κα Κεφαλογιάννη επιτίθεται στις προκηρύξεις των θέσεων αγνοώντας επίσης το θεσμικό πλαίσιο που αφορά τις εκλογές, καθώς ακόμη και τη διαφορά Διοικητικού Συμβουλίου και καλλιτεχνικών διευθυντών ως οργάνων διοίκησης.

Άκαιρη, ύποπτη και κατακριτέα είναι όχι η δική μας διαφανής και αξιοκρατική προκήρυξη θέσεων των καλλιτεχνικών διευθυντών του Εθνικού Θεάτρου και του Ελληνικού Φεστιβάλ, για τις οποίες είχαμε δημόσια δεσμευτεί και ήταν δρομολογημένες όπως όλοι γνωρίζουν. Οι προκηρύξεις είναι καθ’ όλα νόμιμες , αλλά αυτό που δεν μπορεί να μεταμφιεστεί είναι η απόπειρα δημιουργίας εντυπώσεων προκειμένου η κ. Κεφαλογιάννη να κρύψει την καθαρή και προφανή προτίμησή της στους διορισμούς.  

Ας μας απαντήσει λοιπόν τι προκρίνει η ίδια και το κόμμα της: διορισμούς ή προκηρύξεις των θέσεων; Αυτό είναι το σημαντικό για όλη την καλλιτεχνική κοινότητα και τους Έλληνες δημιουργούς. Η πολιτική υποκρισία και ο παλαιοκομματισμός χρόνων τελειώνει εδώ μαζί με τις δικαιολογίες και τις αναχρονιστικές πολιτικές και πρακτικές που κρατούσαν τους πολιτιστικούς οργανισμούς λάφυρα εξουσίας και αιχμάλωτους των κομματικών ευνοουμένων. Η γραμμή έχει χαραχτεί, δεν θα μπορέσουν να την ανατρέψουν.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι ρωγμές στο τείχος

Οι περιοδείες του Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι συναντήσεις τους με τον κόσμο του εμπορίου, της εστίασης και της μικρής επιχειρηματικότητας δημιουργούν ένα σοβαρό ρήγμα στο επικοινωνιακό τείχος που έχει σηκώσει η κυβέρνηση γύρω από την πολιτική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις