Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.6°C21.2°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C22.0°C
2 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
20.1°C20.1°C
2 BF 47%
Μ.Ζορμπά: Αν θέλουν οι εργαζόμενοι στους αρχαιολογικούς χώρου θα υπάρξει διάλογος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μ.Ζορμπά: Αν θέλουν οι εργαζόμενοι στους αρχαιολογικούς χώρου θα υπάρξει διάλογος

«Ήρθα γιατί είναι υποχρέωσή μου να είμαι εδώ», ανέφερε η υπουργός Πολιτισμού, Μυρσίνη Ζορμπά κατά την παρουσία της στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, ο οποίος παραμένει κλειστός λόγω της απεργιακής κινητοποίησης που προκήρυξε η ΠΟΕ-ΥΠΠΟ.

Η ίδια επανέλαβε ότι δεν έχει υπάρξει καμία μεταβίβαση ακινήτων πολιτιστικού ενδιαφέροντος στο υπερταμείο, ανφερόμενη και πάλι στις σχετικές ανακοινώσεις των υπουργείων Πολιτισμού και Οικονομικών. «Μετά το πρώτο βήμα της εξαίρεσης των ακινήτων έχουμε περάσει στη δεύτερη και πιο συγκεκριμένη φάση με τον πλήρη κατάλογο των ακινήτων» σημείωσε η ίδια. 

Στο επόμενο διάστημα, όπως ανέφερε, «θα έχουμε έναν ονομαστικό κατάλογο όλης της περιουσίας της πολιτιστικής κληρονομιάς του υπουργείου Πολιτισμού».

Η υπουργός Πολιτισμού σχολίασε ότι επισκέπτες που έχουν βγάλει ηλεκτρονικό εισιτήριο από προηγούμενες ημέρες θα μείνουν εκτός αρχαιολογικών χώρων. Διερωτήθηκε δε αν αυτό συνιστά προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, σημειώνοντας ότι «οι κλειστές πόρτες πληγώνουν την πολιτιστική κληρονομιά».

Στο ερώτημα αν θα υπάρξει διάλογος με τους εργαζομένους, η κα Ζορμπά απάντησε «φυσικά και θα υπάρξει, αν το θέλουν. Είμαστε πάντοτε ανοιχτοί στον διάλογο».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός, Κώστας Στρατής επανέλαβε από την πλευρά του ότι «δεν έχει μεταβιβαστεί ούτε πρόκειται να μεταβιβαστεί κανένας αρχαιολογικός χώρος, κανένα μουσείο, κανένα μνημείο, γενικά κανένα ακίνητο, το οποίο εξυπηρετεί τον δημόσιο σκοπό της προστασίας και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς».

Η υπουργός και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού είχαν μια σύντομη συζήτηση με όσους εργαζομένους βρίσκονται εκείνη την ώρα στον αρχαιολογικό χώρο, ενώ πολιτική ηγεσία και εκπρόσωποι εργαζομένων συμφώνησαν να συναντηθούν την ερχόμενη εβδομάδα στο υπουργείο Πολιτισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL