Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τα Παραπολιτικά ζητούν συγγνώμη από τη Μ. Βλαζάκη για τα αναληθή δημοσιεύματα

Η δημόσια δήλωση αποκατάστασης της τιμής και της υπόληψής της αποτελεί τον εξωδικαστικό συμβιβασμό της αντιδικίας που θα κρινόταν στα δικαστήρια

Δήλωση αποκατάστασης της αλήθειας» είναι ο τίτλος κειμένου που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» (29-9-2018) και στον ιστότοπο www.parapolitika.gr (24-9-2018), μέσα από το οποίο ανακαλούνται δημοσιεύματα από το 2015 ως σήμερα που αφορούσαν τη Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη, γενική γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Στο κείμενο αναφέρεται ότι δεν υπήρχε πρόθεση δυσφήμισης στο αναγνωστικό κοινό ούτε διάθεση συκοφαντίας ή προσβολής της προσωπικότητάς της, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι τα δημοσιεύματα έλαβαν χώρα κατόπιν αξιοποιήσεως ελλιπών δημοσιογραφικών πληροφοριών, που αποδείχτηκαν ανακριβείς και ψευδείς.

Τα δημοσιεύματα κατά της κ. Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη αφορούσαν στην αμφισβήτηση της επιστημονικής της επάρκειας και της εγκυρότητας του διδακτορικού της τίτλου, όσο και της επαγγελματικής της εξέλιξης και της ηθικής της ακεραιότητας, για τα οποία έγινε και η δήλωση αποκατάστασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ίδια προσέφυγε στη Δικαιοσύνη με αγωγή που άσκησε στις 3/4/2018, αξιώνοντας την αποκατάσταση της ηθικής της βλάβης. Η δημόσια δήλωση αποκατάστασης της τιμής και της υπόληψής της αποτελεί τον εξωδικαστικό συμβιβασμό της παραπάνω αντιδικίας, που θα κρινόταν στα Δικαστήρια την 20.09.2018, στην οποία αρκέστηκε η Μαρία Βλαζάκη, παραιτούμενη κάθε οικονομικής αξίωσης.

Δείτε όλα τα σχόλια