Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.7°C23.6°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.3°C
4 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.0°C
6 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C21.8°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C19.1°C
0 BF 59%
Η Λ. Κονιόρδου πρόεδρος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σ. Νιάρχος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Λ. Κονιόρδου πρόεδρος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σ. Νιάρχος

Η πρώην υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου του Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, θέση που παρέμεινε κενή για περίπου ενάμισι χρόνο, από την παραίτηση του Γιώργου Κιμούλη τον Μάρτιο του 2017.

Ως πρόεδρος, η Λυδία Κονιόρδου, σύμφωνα με τη λιτή ανακοίνωση του ΚΠΙΣΝ, είναι "μη εκτελεστικό μέλος", σε αντίθεση με τον διευθύνοντα σύμβουλο Νίκο Μανωλόπουλο, που έχει τις εκτελεστικές αρμοδιότητες. Οι αρμοδιότητές της, που δεν έχουν εκτελεστικό χαρακτήρα, θα οριστούν τις επόμενες ημέρες σε ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. Η θητεία της διαρκεί ως τη λήξη της τριετούς θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου, δηλαδή λήγει στα τέλη Φεβρουαρίου του 2020. Τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ., ως γνωστόν, είναι ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος, εκπρόσωπος της Εθνικής Βιβλιοθήκης, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΛΣ Γιώργος Κουμεντάκης, ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, ο Ανδρέας Νοταράς και η Τίνα Στέα.

Η Λυδία Κονιόρδου, που διατέλεσε υπουργός Πολιτισμού από τον Νοέμβριο του 2016 ώς τον περασμένο Αύγουστο, σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο ΕΚΠΑ και αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Εργάστηκε στο θέατρο ως ηθοποιός, σκηνοθέτης και παιδαγωγός στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διδάχτηκε μεταξύ άλλων από τους σκηνοθέτες Κάρολο Κουν, Αλέξη Μινωτή, Λευτέρη Βογιατζή, Κώστα Τσιάνο, Γιάννη Κόκκο, Ανατόλι Βασίλιεφ και Ρόμπερτ Γουίλσον. Υπήρξε καλλιτεχνική διευθύντρια στα ΔΗΠΕΘΕ Βόλου και Πάτρας, ενώ έχει βραβευτεί ως ηθοποιός, σκηνοθέτης, καθώς και για την προσφορά της στο αρχαίο δράμα.

Το Ποτάμι αντέδρασε διά του εκπροσώπου Τύπου Δημήτρη Τσιόδρα, που σε ανάρτησή του στο Τwitter αναφέρει ότι "η τοποθέτηση ημετέρων σε κρίσιμες θέσεις συνεχίζεται" και του βουλευτή του Γιώργου Μαυρωτά που σε tweet αναρωτήθηκε: "Γιατί να μη γίνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, αλλά επιλέγονται απευθείας 'ημέτεροι'»;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL