Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κ.Στρατής: Ελλάδα και Κίνα μοιράζονται μια βαριά και πλούσια πολιτιστική κληρονομιά

Ο υφυπουργός Πολιτισμού μιλώντας στην έκθεση «Από την Απαγορευμένη Πόλη: Αυτοκρατορικά διαμερίσματα του Qianlong» έκανε λόγο για τον πολυεπίπεδο διάλογο που έχουν αναπτύξει τα τελευταία χρόνια Ελλάδα και Κίνα, διευρύνοντας διαρκώς το πεδίο των μεταξύ τους ανταλλαγών

Tην έκθεση «Από την Απαγορευμένη Πόλη: Αυτοκρατορικά διαμερίσματα του Qianlong» στο Μουσείο της Ακρόπολης εγκαινείασε ο υφυπουργός Πολιτισμού, Κώστας Στρατής, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου. 

Ο υφυπουργός τόνισε ότι Ελλάδα και Κίνα, δύο χώρες πολύ διαφορετικές μεταξύ τους, μοιράζονται ωστόσο το βάθος της ιστορίας, μια βαριά και πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Ο σεβασμός και η προστασία αυτής της κληρονομιάς, η ανάδειξή της, η αξιοποίησή της, αλλά και η σύνδεσή της με τη σύγχρονη ζωή και τις ανάγκες της, αποτελούν κοινό στόχο των δύο χωρών, υπογράμμισε ο Υφυπουργός Πολιτισμού.

Ο Κ.Στρατής  έκανε λόγο για τον πολυεπίπεδο διάλογο που έχουν αναπτύξει τα τελευταία χρόνια οι δύο χώρες, διευρύνοντας διαρκώς το πεδίο των μεταξύ τους ανταλλαγών. Στο πλαίσιο των πολιτιστικών ανταλλαγών εντάσσεται και η σπουδαία ελληνική έκθεση αφιερωμένη στο «Μηχανισμό των Αντικυθήρων» που αυτές τις μέρες ταξιδεύει στο Πεκίνο και θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο της Απαγορευμένης Πόλης.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Πολιτισμού τόνισε ότι ταυτοχρόνως, στο Μουσείο της Ακρόπολης, σε ένα από τα λαμπρότερα μουσεία της χώρας μας, το οποίο συνομιλεί με το πλέον εμβληματικό επίτευγμα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, μας προσφέρεται η δυνατότητα να απολαύσουμε μια πλούσια συλλογή εκθεμάτων του κινεζικού πολιτισμού, τα οποία ταξιδεύουν για πρώτη φορά παγκοσμίως εκτός της Απαγορευμένης Πόλης.

Κλείνοντας, ο Κώστας Στρατής ανέφερε ότι η έκθεση ανασυνθέτει μια κομβική περίοδο της κινεζικής ιστορίας συνδεδεμένη με έναν από τους σημαντικότερους κινέζους αυτοκράτορες o οποίος ταύτισε την άσκηση της εξουσίας του με την πνευματικότητα και τη διαρκή αναζήτηση του αγαθού, θέτοντας έτσι τα θεμέλια για μια ηθική και επωφελή για το λαό διακυβέρνηση.

Δείτε όλα τα σχόλια