Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
16.6°C19.6°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.2°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
15.5°C16.0°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.8°C19.1°C
5 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C18.0°C
0 BF 63%
ΥΠΠΟΑ: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Μ. Ελευθερίου και κατάθεση δωρεάς στη Στέγη Ανηλίκων και Εφήβων Σύρου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΥΠΠΟΑ: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Μ. Ελευθερίου και κατάθεση δωρεάς στη Στέγη Ανηλίκων και Εφήβων Σύρου

«Μετά την έκφραση της βούλησης του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού η κηδεία του Μάνου Ελευθερίου να γίνει δημοσία δαπάνη, η οικογένεια του εκλιπόντος, αφού ευχαρίστησε θερμά την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού για αυτή την τιμή, ζήτησε αντί αυτής, να κατατεθεί δωρεά στη Στέγη Ανηλίκων και Εφήβων Σύρου». Τα παραπάνω ενημερώνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, η πολιτική ηγεσία του οποίου, όπως γνωστοποιείται, θα παραστεί στην κηδεία του Μάνου Ελευθερίου, την Τρίτη 24 Ιουλίου 2018, στις 12 το μεσημέρι, από το Α΄ Νεκροταφείο.

Παράλληλα, το ΥΠΠΟΑ αναφέρει για τον εκλιπόντα: «Ποιητής, πεζογράφος, στιχουργός και αρθρογράφος, διανοούμενος, καλλιτέχνης με δημόσιο λόγο και παρουσία, ο Μάνος Ελευθερίου υπήρξε εμβληματική και πολυσχιδής προσωπικότητα, η οποία σφράγισε μια σειρά από τομείς του νέου ελληνικού πολιτισμού. Ευγενής και πνευματώδης, με τον ευθύβολο λόγο του, το χιούμορ και το πνεύμα του, την αμεσότητα και την ειλικρίνειά του, ο Μάνος Ελευθερίου εξέφρασε την αλήθεια μιας ολόκληρης εποχής. Μέσα από τους στίχους του συμπύκνωσε ‘τα λόγια και τα χρόνια' μιας μεταβατικής περιόδου για τη χώρα. Τα, περισσότερα από 400, τραγούδια του που έχουν μοιραστεί στα χείλη όλων μας, αποτελούν τη μεγάλη παρακαταθήκη του εκτενούς έργου του. Τα ‘Μαλαματένια λόγια' του μας βοήθησαν να εκφράσουμε μέσα από το τραγούδι τις πιο προσωπικές μας στιγμές: τη λύπη μας και τη χαρά μας, τη συνάντηση με τον διπλανό μας και τη μοναξιά μας. Οι στίχοι του Ελευθερίου τραγούδησαν τη μοναχικότητα, το αστικό τοπίο μιας κοινωνίας που αλλάζει από τη Δικτατορία προς τη μεταπολίτευση, τους άδειους δρόμους και τις στριμωγμένες πόλεις, τα τοπία και τους ανθρώπους τους.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Η γλώσσα μας θα τον τραγουδάει για πάντα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL