Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Συλλυπητήριο μήνυμα του υπ. Πολιτισμού για το θάνατο του ποιητή Χρίστου Ρουμελιωτάκη

"Ο Χρίστος Ρουμελιωτάκης υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους ποιητές της δεύτερης μεταπολεμικής γενιάς. Ποιητής της αυτογνωσίας και της εμπειρίας"

Τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του ποιητή Χρίστου Ρουμελιωτάκη, που πέθανε την Παρασκευή 20 Ιουλίου, σε ηλικία 80 ετών εξέφρασε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού .

Συγκεκριμενα, σε ανακοίνωσή του, το ΥΠΠΟΑ αναφέρει τα εξής: «Ο Χρίστος Ρουμελιωτάκης υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους ποιητές της δεύτερης μεταπολεμικής γενιάς. Ποιητής της αυτογνωσίας και της εμπειρίας, ο Χρίστος Ρουμελιωτάκης εξιστόρησε μέσα από μια γλώσσα λιτή και απέριττη ένα καθολικό βίωμα. Μέσα από τη δραματικότητα και την πολιτική στράτευση, τον υπαινιγμό και την πύκνωση, διατυπώνοντας τον δωρικό του λυρισμό σε τόνο κουβεντιαστό μέσα από μια διαρκή συνομιλία, ο Χρίστος Ρουμελιωτάκης κατάφερε να δημιουργήσει μια ουσιαστική ποίηση".

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ισχυρή πολιτική βούληση

Το ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας είναι πλέον πολιτικό. Από τεχνοκρατικής άποψης έχει λυθεί με τη συμφωνία της κυβέρνησης με τις διοικήσεις των τραπεζών. Τις οποίες, θα πρέπει να...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο