Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα στις συναντήσεις της Λ.Κονιόρδου στο Λονδίνο

Σύμφωνα με το υπουργείο οι συζητήσεις εστίασαν στην αναγκαιότητα εντατικοποίησης του διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρών σε πολιτικό επίπεδο, προβάλλοντας κατά κύριο λόγο τις πολιτιστικές και ηθικές διαστάσεις του θέματος

Το ζήτημα της επανένωσης των γλυπτών του Παρθενώνα, βρ'εθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδίας Κονιόρδου, στο Λονδίνο με τον ομόλογό της, Ματ Χάνκοκ καθώς και τον υφυπουργό, αρμόδιο για θέματα πολιτισμού, Μάικλ Έλις.

Σύμφωνα με το υπουργέιο οι συζητήσεις εστίασαν στην αναγκαιότητα εντατικοποίησης του διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρών σε πολιτικό επίπεδο, προβάλλοντας κατά κύριο λόγο τις πολιτιστικές και ηθικές διαστάσεις του θέματος, σύμφωνα και με την πρόσφατη σύσταση της αρμόδιας για το θέμα Διακυβερνητικής Επιτροπής τηςUNESCO (ICPRCP).

Η Λ.Κονιόρδου, δεν παρέλειψε να τονίσει την ολοένα αυξανόμενη δυναμική της κοινής γνώμης υπέρ της επανένωσης των γλυπτών.

Παράλληλα, κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το σύνολο των θεμάτων διμερούς πολιτιστικής συνεργασίας, δίνοντας έμφαση στο σύγχρονο πολιτισμό και ειδικότερα στα θέματα πολιτιστικών ανταλλαγών, με πνεύμα αμοιβαιότητας, συμπαραγωγών, διευκόλυνσης της κινητικότητας των δημιουργών, καθώς και τις πρόσφατες πρωτοβουλίες για να γίνει η Ελλάδα μια χώρα φιλική στις κινηματογραφήσεις.

Επιπρόσθετα, κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής της, η υπουργός Πολιτισμού συναντήθηκε με τον Άντριου Τζόουνς, υπεύθυνο του Βρετανικού Συμβουλίου για το Θέατρο και το Χορό στην Ευρώπη.

Κατά τη συζήτηση «που υπήρξε εξαιρετικά πρόσφορη συμφωνήθηκε η συνεργασία σε πολλαπλά επίπεδα στον καλλιτεχνικό τομέα και στον τομέα των επαγγελματιών του πολιτισμού».

Ακολούθησε συνάντηση της Λ.Κονιόρδου στην Πρεσβευτική κατοικία με την Βρετανική Επιτροπή για την Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα, κατά την οποία ενημερώθηκε για τις μέχρι τώρα δραστηριότητές της και συζητήθηκαν οι μελλοντικές δράσεις. Τέλος, η Υπουργός συναντήθηκε με ομάδα Ελλήνων και Βρετανών καλλιτεχνών από το χώρο του θεάτρου.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η αχρείαστη ανομία του '73 και ο εορτασμός της

Προσπάθειες να διαγραφεί το Πολυτεχνείο από την ιστορική μνήμη έχουν γίνει πολλές. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όρισε τις εκλογές του 1974 εκείνη την ημέρα για να την αποφορτίσει. Στην τρίτη επέτειο η...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο