Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Καλοκαιρινό Εργαστήρι Δημοκρατίας, από τη Βουλή

Eurokinissi

Στο Καλοκαιρινό Εργαστήρι Δημοκρατίας θα συμμετάσχουν περίπου 100 μαθητές και μαθήτριες από τα εξής 8 σχολεία των περιοχών Κυψέλης, Πατησίων, Πλατείας Αμερικής, Κολιάτσου και Ακαδημίας Πλάτωνος

Παιδαγωγικά εργαστήρια, θεατρικό παιχνίδι, υπαίθρια μαθήματα, επισκέψεις, ξεναγήσεις και αθλοπαιδιές, είναι μερικές από τις δράσεις που προβλέπονται στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Καλοκαιρινό Εργαστήρι Δημοκρατίας, το οποίο οργανώνει και εφέτος για πέμπτη χρονιά το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και αποσκοπεί στη δημιουργική ενημέρωση και τον προβληματισμό των μαθητών και των μαθητριών γύρω από τις αρχές και τις αξίες της δημοκρατίας. Πολλές από τις δραστηριότητες αυτές θα πραγματοποιηθούν στην Αρχαία Αγορά, στην Παλαιά Βουλή, καθώς και στον Εθνικό Κήπο, δίνοντας έτσι στους μαθητές και στις μαθήτριες την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν την ιστορική σχέση του Κήπου με το κτίριο της Βουλής και τη νεότερη ελληνική ιστορία, να ψυχαγωγηθούν, αλλά και να καλλιεργήσουν την περιβαλλοντική και οικολογική τους συνείδηση.

Στο Καλοκαιρινό Εργαστήρι Δημοκρατίας θα συμμετάσχουν περίπου 100 μαθητές και μαθήτριες από τα εξής 8 σχολεία των περιοχών Κυψέλης, Πατησίων, Πλατείας Αμερικής, Κολιάτσου και Ακαδημίας Πλάτωνος:    


    • 15ο  & 60ο Γυμνάσιο Αθήνας (14 – 16/6/2018)
    • 8ο  & 18ο Γυμνάσιο Αθήνας (18 – 20/6/2018)
    • 41ο & 72ο Γυμνάσιο Αθήνας (21 – 23/6/2018)
    • 21ο Γυμνάσιο Αθήνας & Μουσικό Σχολείο Αθήνας (26 – 28/6/2018)

H συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν και προβλέπεται η πλήρης κάλυψη των εξόδων της μετακίνησης και της σίτισης των μαθητών και μαθητριών. Η διάρκεια του προγράμματος είναι τριήμερη και οι προβλεπόμενες δραστηριότητες κάθε τριημέρου παρουσιάζονται αναλυτικά στο επισυναπτόμενο έγγραφο.

Στο Καλοκαιρινό Εργαστήρι Δημοκρατίας των 4 προηγούμενων χρόνων συμμετείχαν συνολικά 400 περίπου μαθητές και μαθήτριες από 32 σχολεία 12 Δήμων της Αττικής.

Δείτε όλα τα σχόλια